Terre Brune, Carignano del Sulcis 2011 Santadi

Klassifikation: Carignano del Sulcis D.O.C. superiore 
Jordbundsforhold: Sandet og lerholdig 
Udbytte/hektar: max. 40 hl 
Alder for vinstokke: 25-35 år 
Gæring: Maceration (15-16 dage) og alkoholgæring i ståltanke ved 25-28° C, efterfulgt af malolaktisk gæring i barriques af fransk egetræ 
Lagring: 16-18 måneder på nye og et år gamle barriques af fransk egetræ, efterfulgt af et år på flaske 
Farve: Mørk rubinrød 
Duft og smagsnoter: Intens og åben, med solmodne mørke bærfrugter, mynte og lidt ristet kaffe. Smagen er flot og velstruktureret med masser af koncentration og solmodne frugtaromaer, der går flot i spænd med tonerne fra det brændte træ 
Mad og vin: Passer rigtig godt til kraftige kødretter, gerne vildt samt vellagret oste

349,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Kooperativet Cantina di Santadi der blev stiftet i 1960, har i dag ca. 215 medlemmer. De ca. 500 hektar vinmarker der er grundlaget for Santadis produktion, er spredt ud på 9 forskellige kommuner i det sydøstlige hjørne af Sardinien. Den samlede produktion for kooperativet er på 1.000.000 flasker fordelt på 11 forskellige vine.

Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitetsvin, og har derfor vedtaget et maksimalt udbytte på ca. 40 hl per hektar. Ydermere har de valgt kun at bruge lokale sardiske druer,hovedsageligt Carignano, Monica og Nuragus til de røde vine og vermentino og nasco til de hvide.
 
Det er med denne strategi lykkedes Santadis ønolog Piero Cella i samarbejde Giacomo Tachis, manden bag bla. Sassicaia og Tignanello, at fremstille fyldige og velstrukturerede vine af stor klasse som Rocca Rubia, Baie Rosse og ikke mindst Terre Brune. Sidstnævnte har ved flere lejligheder modtaget 3 glas, der er den højeste udmærkelse, af vinguiden Gambero Rosso.
 
Fælles for samtlige Santadis vine er dog, at der er et usædvanligt godt pris/kvalitets forhold.
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Italien
Område: Sardinien
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2011
Druesorter: 95% Carignano og 5% Bovaleddu
Alkohol %: 14,5
Lagret på egefad: 16-18 måneder på nye og et år gamle barriques af fransk eg.
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Op til 6 år fra høståret.