Rom

Uanset om du drikker din rom rent, med cola, i din mojito eller i kaffen, så kan du med garanti finde en flaske i vores sortiment. Hos Bagsværd Vinhandel finder du et romudvalg fra mere end 25 forskellige lande og områder. Især Caribien er storleverandør af mange eksotiske romprodukter, som du selvfølgelig også vil kunne finde her. Du kan bl.a. få rom fra Jamaica, Cuba, Barbados og mange andre steder, der alle er lande, som har mange års erfaring og tradition med produceringen af lys eller mørk rom. 

Har en af vores eksotiske rom fanget din opmærksomhed? Eller måske ved du ikke, hvilken af vores rom du gerne vil nyde? Så er du mere end velkommen til at deltage i en vores smagninger i butikken. Her kan du smage flasker af rom, specialøl, whisky m.m. i forskellige prisklasser.

Sorter faldende

1-45 of 106

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorter faldende

1-45 of 106

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

SMAG PÅ JAMAICANSK, CUBANSK ELLER BARBADOSISK ROM HER

Synes du også, at Jamaica producerer noget af den bedste rom? Eller måske er du mere til cubansk eller colombiansk? Så er du kommet til det rette sted. Denne ”kill devil” af en alkoholisk drik har været produceret og destilleret siden slutningen af 1600-tallet på flere af de caribiske øer. Selvom mange af datidens destillerier for længst er lukket, så har det ikke stoppede de caribiske øer med at destillere denne eksotiske drik

Hver ø og land har sin egen særenhed, når det kommer til romproduktionen. Den oprindelige rom – og nok også den bedste – laver du på et pot still. Dette giver som udgangspunkt en tungere og kraftigere spiritus.

HVORDAN LAVER DU ROM?

Du starter produktionen med at have en fed og meget olieagtig melasse lavet fra sukkerrør. Melassen spæder du op med vand, hvorefter du tilsætter gær. Nu skal massen gære til en form for øl, som indeholder 5-9 % alkohol. Gæringstiden er med til at bestemme rommens karakter. Alt fra 12 timer til 12 dage giver en mere eller mindre lys eller kraftig rom. Ligeledes anvendes der også forskellige gærtyper alt efter hvilken rom, du skal fremstille. Vandets kvalitet har også en betydning for produktionen. Den færdige øl kaldes for ”dead wash” på grund af, at gærbakterierne dør ved denne alkoholsstyrke.

Den mest effektive produktion laves ved en kolonnedestillation. Det er en kontinuerlig proces, da der hele tiden påfyldes nyt ”øl”. Denne proces kom til Caribien i 1900-tallet. De færdige destillater med en alkoholprocent på 95 er klare som vand, hvorved farven først kommer ved fadlagringen. Rom lages bedst på egetræsfade på ca. 250 liter. Fadene brændes indvendigt for at give aroma og for at trække nyt træ frem. Egetræet er også med til at modne og mildne den gode spiritus. Rommen fortyndes dernæst til ca. 80%, før den hældes på tønder for at begrænse fordampningen af alkohol. Ved denne alkoholsstyrke lager rommen også bedre.

HVAD ER FORSKELLEN PÅ LYS OG MØRK ROM?

Forskellen på lys og mørk rom skyldes gæringstiden og lagringen i fadene. Som allerede nævnt så er alt rom som udgangspunkt lys ved sin færdige destillering. Den mørke farve opnås nemlig ved en længerevarende gæring og træet fra fadene. Nogle producenter bruger endda også karamel som farvemiddel. Hvid rom kan også lagres, dog skal rommen først filtres gennem aktivt kul for at genvinde sin hvide farve.

Den lyse rom bruges som regel i cocktails, da dens smag er forholdsvis anonym, så de andre ingredienser kan træde frem. Den mørklagret rom er mere karakterfuld i sin smag og er derfor svær at mikse i drinks, men til gengæld er den god i madlavning eller bagning. En årgangsrom er endnu stærkere og skal derfor drikkes rent med evt. et par isterninger og lidt citrus.

KONTAKT OS GERNE!

Sidder du inde med spørgsmål vedrørende vores sortiment af rom eller måske noget andet spiritus, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi vil utrolig gerne hjælpe dig med din undren eller tvivl. Du kan altid ringe til os på tlf. 44 98 06 37, skrive en mail til vin@bagsvaerd.dk eller udfylde vores kontaktformular her på siden.

Hvis du alligevel er i nærheden af Bagsværd, kan du sagtens tage et smut forbi vores butik. Adressen er Bagsværd Hovedgade 125, 2880 Bagsværd. Vores medarbejdere er mere end åbne for at have en direkte dialog med dig. Du kan se vores åbningstider her på webshoppen.