Tonicvand

De seneste år er der sket en markant udvikling inden for tonicvand, hvilket i høj grad skyldes de mange forskellige kvalitetsgin, der er kommet på markedet. En god gin fortjener nemlig en god tonic, der understreger ginnens mange nuancer og dermed matcher den på bedste vis. Derfor fører vi hos Bagsværd Vinhandel et bredt udvalg af tonicvand fra forskellige mærker, så du har mulighed for at vælge netop den, der passer bedst til dig og din gin. 

Gå på opdagelse i vores udvalg af tonicvand her på siden, hvor du både kan finde den klassiske tonic fra forskellige producenter samt nogle nye varianter med blandt andet rabarber og grapefrugt.

Sorter faldende

21 vare(r)

Sorter faldende

21 vare(r)

Hvad er tonic?

Tonic er en bitter sodavand, der blev opfundet af britiske kolonister i Indien. Her drak de tonicvand for at undgå malaria, da kinin (som tonicvand indeholder) har en beskyttende effekt mod malaria. I dag er kininindholdet lavere, og tonicvandet indeholder mindre end 100 milligram kinin pr. liter. Derfor er det noget vås stadig at påstå, at en gin og tonic er forebyggende mod malaria. 

Foruden kinin indeholder en klassisk tonicvand også vand, sukker, kuldioxid og citronsyre. Derfor kan man egentlig sige, at tonicvanden i virkeligheden er en sødet danskvand med citron, hvortil der blot er tilsat kinin. En lille bonusinfo om kinin er, at det er fluorescerende, og derfor er en gin og tonic altid selvlysende i UV-lys.

En ny verden indenfor tonic vand har åbenbaret sig 

Grundet tonicvandets bitterhed drikkes den sjældent rent. Der er dog i dag udviklet flere tonicvand, som sagtens kan nydes i sig selv. Disse er oftest tilføjet frugt eller bær, der tilfører dem mere sødme.

Her på siden kan du eksempelvis finde en Oh Deer Tonic, der er tilføjet rabarbersaft lavet på danske rabarber. Denne kan nydes rent, men smager også fortrinligt sammen med en lidt blomstret gin. Herudover kan du finde en tonicvand, der er tilsat grapefrugt, som gør den en del mere frisk. Foruden gin kan denne tonicvand også med fordel nydes med en god Tequila eller som en forrygende velkomstdrink mixet med Rosé Portvin

Bagsværd Vinhandel - Vi leverer kun kvalitetsprodukter

Hos Bagsværd Vinhandel går vi meget op i at kunne levere de bedste produkter til vores kunder. Derfor kan du, foruden tonicvand, blandt andet også finde et stort udvalg af diverse likører, så du har muligheden for at lave de absolut bedste cocktails til dine gæster.

Har du lidt svært ved at finde rundt i vores store udvalg, og har du nogle spørgsmål til vores tonicvand, vores likør eller nogle af vores øvrige produkter, så kan du kontakte os for nærmere vejledning på telefon + 45 44 98 06 37 eller mail vin@bagsvaerd.dk. Du er naturligvis også mere end velkommen til at besøge os i vores butik i Bagsværd nær København.