Santadi, Noras, Cannonau de Sardegna DOC 2019

 

Vinen lagre 6 måneder på franske fade og derefter 6 mdr. i flaske inden den bliver frigivet.

Duft og smagsnoter: Farven er intens rubinrød. I næsen fornemmes noter fra Middelhavet, den er kompleks med blåbær og modne-brombær aromaer, krydderet med noter af sød tobak og chokolade. Smagen er varm og blød med søde tanniner og en sjælden intensitet.

Serveringsforslag: Passer godt til stegt og grillet kød, fisk, vildt og ost. 

159,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Kooperativet Cantina di Santadi der blev stiftet i 1960, har i dag ca. 215 medlemmer. De ca. 500 hektar vinmarker der er grundlaget for Santadis produktion, er spredt ud på 9 forskellige kommuner i det sydøstlige hjørne af Sardinien. Den samlede produktion for kooperativet er på 1.000.000 flasker fordelt på 11 forskellige vine.

Modsat mange andre kooperativer satser Santadi udelukkende på kvalitetsvin, og har derfor vedtaget et maksimalt udbytte på ca. 40 hl per hektar. Ydermere har de valgt kun at bruge lokale sardiske druer,hovedsageligt Carignano, Monica og Nuragus til de røde vine og vermentino og nasco til de hvide.

Det er med denne strategi lykkedes Santadis ønolog Piero Cella i samarbejde Giacomo Tachis, manden bag bla. Sassicaia og Tignanello, at fremstille fyldige og velstrukturerede vine af stor klasse som Rocca Rubia, Baie Rosse og ikke mindst Terre Brune. Sidstnævnte har ved flere lejligheder modtaget 3 glas, der er den højeste udmærkelse, af vinguiden Gambero Rosso.

Fælles for samtlige Santadis vine er dog, at der er et usædvanligt godt pris/kvalitets forhold.

 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Sardinien
Størrelse i CL:75
Årgang:2019
Druesorter:90% Cannonau og 10%, Carignano
Alkohol %:15,5
Lagret på egefad:Ja i 6 mdr. på franske fade
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 8 år fra høståret