Skotland

Uanset hvordan drikker din single malt whisky – ren, med isterninger eller i drinks – så kan du finde et stort udvalg af den skotske whisky hos Bagsværd Vinhandel. I sortimentet kan du finde skotsk whisky fra forskellige dele af landet, som på grund af deres forskellige, frodige naturer giver whiskyerne forskellige smage. Vi har fra områderne Arran, Campbeltown, Highland, Islay, Lowland, Orkney, Speyside, Isle of Jura og Northland. Uanset hvor du ønsker din whisky skal være fra, om det skal være med eller uden røg, eller hvordan du ønsker at nyde den, så kan du med garanti finde en flaske efter din smag.

Du er forresten mere end velkommen til at komme til en af vores mange smagninger, hvis du har sat dig efter en bestemt whisky, vin eller gin. Du skal blot holde øje med hjemmesiden, hvor smagningerne løbende vil dukke op.

Sorter faldende

1-45 of 146

Sorter faldende

1-45 of 146

HVORDAN FREMSTILLES SKOTSK SINGLE MALT WHISKY? 

Hvis vi skal gøre det kort, så er whisky destilleret øl. Dog er der mere til whiskyproduktionen end det. Ved en single malt whisky produceres den af vand og maltet byg og kommer kun fra ét destilleri. Der bruges altså ikke andre kornsorter som ved en blended scotch whisky. Der er primært 8 trin i en fremstilling af single malt scotch whisky:

  • Maltning: Her ligger bygkernerne i vand, hvorefter de spredes ud på et maltgulv.
  • Tørring/tørvning: Her bliver bygkernene tørret.
  • Valsning: Efter tørring valses bygkernerne.
  • Mæskning: Bygkernerne overhældes med vand og suger væsken til sig.
  • Gæring: Nu tilsættes der gær, som vil resultere i øl uden kulsyre med en alkoholprocent på 8-9.
  • Destillation: Skotsk single malt bliver destilleres 2 gange, som øger alkoholprocenten.
  • Lagring: Der er en generel enighed om, at lagringen har størst betydning for en færdig whiskys smag og kvalitet.
  • Aftapning på flaske: Whiskyen tappes på flasker typisk via en koldfiltrering og nogle gange fortyndes det med vand.

Selve fremstillingen kan variere fra region til region og fra produkt til produkt – dog er det ovenstående fremgangsmetoden for en traditionel skotsk single malt whisky.

ØNSKER DU MERE VIDEN OM SKOTSK SINGLE MALT WHISKY?

Eller har du et spørgsmål vedrørende vores sortiment? Så er du mere end velkommen til at kontakte os på vores kundeservice. Vi vil hellere end gerne stå dig til rådighed enten via telefon, mail eller vores kundeformular her på siden. Vi håber meget at høre fra dig.