Whisky

Whiskyen bygger på øl, og derfor sker produktionen i lande med korn som afgrøde. Hos Bagsværd Vinhandel har vi mange forskellige whiskyer fra et utal af forskellige lande. Her kan du eksempelvis finde et stort udvalg af dansk whisky, whisky fra Skotland, whisky fra USA m.v.

Uanset om du ønsker at nyde din whisky helt ren, on the rocks eller i en forfriskende Whisky Sour, så kan du hos os altid finde en flaske efter netop din smag. Hvilke smagsnoter du søger efter, eller hvad end du ønsker en røget whisky eller ej, er forskelligt fra person til person. Er du derfor ny inden for whisky-verdenen, er det bedste, du kan gøre, blot at prøve dig lidt frem og smage på en masse forskellige. På denne måde bliver du bedst muligt bekendt med netop dine favoritter.

Hos Bagsværd Vinhandel afholder vi ofte smagninger i vores butik eller i vores nye smagskælder. Derfor anbefaler vi dig, at du holder øje med siden, hvor diverse whiskysmagninger løbende vil dukke op.

Sorter faldende

1-45 of 197

Sorter faldende

1-45 of 197

Hvordan laver man Whisky? 

Whisky fremstilles af fermenteret byg, rug, hvede eller majs, der destilleres. Whiskyen bygger som sagt på øl, og derfor svarer de første faser i produktionen stort set til en ølproduktion, hvorunder processer som maltning, tørring, mæskning og gæring finder sted. Herefter destilleres og lagres den. Farven på whiskyen justeres af nogle producenter med karamel. Desuden anvendes der koldfiltrering, hvilket vil sige, at den køles ned for at fjerne eventuelle urenheder. Derved ender man med en whisky, der er meget klar i udseendet, og som ser yderst indbydende ud. Det er derefter den efterfølgende fadlagring der giver farve og smag til whiskyen. Der bruges mange typer fade til Whisky, som alle giver forskellige smagsnuancer til Whiskyen, men de mest brugte typer er Bourbon og Sherry fade.

Den kendte Malt Whisky er lavet af byg og kan både være med og uden røg i smagen. Den røget smag kommer fra at man ryger byggen og der kan også komme en smule brændte noter fra fade som man brænder indvendigt. Røget whisky har ofte beskrivelsen Peated på etiketten. Her har vi blandt andet et stort udvalg af Single Malt Whiskyer fra Skotland. Single Malt Whisky er stort set det samme som almindelig Malt Whisky, men forskellen er, at denne type fremstilles på samme whiskydestilleri, og den blandes derfor ikke med whisky fra andre destillerier.

Hvis du vil vide mere om den kendte spiritus

Ønsker du at vide mere om, hvordan whiskyen fremstilles, eller vil du gerne gå dybere ned i dens historie, kan du med fordel købe en af vores bøger om whisky, der desuden er en yderst god gaveidé til whisky-entusiasten. Her kan du blandt andet finde den kendte Malt Whisky Yearbook 2016, der fortæller dig alt, hvad du behøver at vide om verdens Malt Whisky.

Har du nogle spørgsmål til vores mange forskellige whiskyer eller noget af vores øvrige spiritus, så kan du kontakte os for nærmere vejledning på telefon + 45 44 98 06 37 eller mail vin@bagsvaerd.dk. Du er naturligvis også mere end velkommen til at besøge os i vores butik i Bagsværd nær København.