Cognac

Ønsker du at byde dit middagsselskab på et godt glas cognac, eller ønsker du bare en ny flaske til din samling? Så er du havnet det rette sted. Vi hos Bagsværd Vinhandel har et spændende udvalg af denne franske drik til skarpe priser og med udsøgt smag. I vores sortiment finder du producenter som Raymond Rafnaud, Domaine Leyrat og Maxime Trijol, der alle er fortræffelige i deres kvalitet, hvilket også har medført, at flere af dem har vundet præmier og priser.

Har en af vores cognacer fanget din interessere, eller ønsker du at vide mere? Blot klik på en af de nedenstående produkter og bliv klogere på dets smag, oprindelse eller producent. Du er også velkommen til at deltage ved en af vores smagninger eller arrangere din egen. Her vil vi glædeligt servere vores udsøgte udvalg af cognac for dig og dine meddeltagere.

Sorter faldende

20 vare(r)

Sorter faldende

20 vare(r)

HVAD ER COGNAC?

Cognac er en gyldenbrun brændevin af Brandy-typen og bliver produceret i den sydvestfranske by Cognac. Den er fremstillet af destilleret hvidvin fra et afgrænset område og bliver derefter lagret på egetræsfade i flere år. Druen, som bliver brugt til fremstillingen af hvidvinen til en cognac, er hovedsageligt druen Ugni Blanc. Den bliver høstet forholdsvis tidligt, hvilket giver en syrlig hvidvin på omkring 8 %. Det er først, når destillatet har hvilet i en årrække, at den kommer på flaske.

Man måler en cognacs kvaliteten ud fra, hvor længe den har fået lov til at hvile i fad. Det betyder, at alle cognacflasker er markeret med forskellige klassifikationer, så du ved, hvor længe den faktisk har fået lov til at hvile.

  • S. (Very Special) har en alder på mindst 2 år
  • S.O.P (Very Superior Old Pale) eller V.O. (Very Old) kræver en alder på mindst 4,5 år
  • O. (Ekstra Old) har en alder på mindst 10 år. Efter april 2018 er det dog minimum 6 år.

HVORDAN SERVERER DU COGNAC

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du serverer din cognac. Tværtimod. Hvis der er tale om en god cognac, bør du for alt i verden ikke blande den. Dette vil være synd. Hvis du derimod har fået fingrene i en dårlig cognac, som du har svært ved at drikke, er det først der, du bør overveje at mikse den.

Dernæst har det også en betydning, hvilket glas du serverer din cognac i. Vi skelner typisk mellem 3 forskellige typer af glas: snifter, tulipan og ballon, der hver og en bidrager til din cognacs smag og aroma. Du bør desuden ikke servere isterninger i din cognac, da det vil fortynde drikken, og det vil dermed forringe dens fulde smag. Cognac bør altid serveres ved stuetemperatur.

FÅ ET GOD TILBUD PÅ COGNAC HER

Har en af vores cognacer fanget din interesse eller har noget af vores øvrige spiritus tiltrukket din opmærksomhed, så er du mere end velkommen til at kontakte os eller møde op i vores butik. Her vil vi mere end gerne besvare dine spørgsmål omkring vores sortiment eller informere dig om vores forskellige produkter og producenter. Du kan altid ringe til os på tlf. 44 98 06 37, skrive en mail til vin@bagsvaerd.dk eller udfylde vores kontaktformular her på siden.