Rosévin

Rosé leder hos de fleste tankerne hen mod sommer, solskin og lange aftener på terrassen. Rosévin er smukt i glasset og byder på friske, frugtige og imødekommende smagsoplevelser. Desuden er vinen fantastisk for sig selv med veninderne på terrassen samt til grillretter og andre lette favoritter. Rosévin bør nydes afkølet – en drikketemperatur på 8-10 grader er det, vi anbefaler. Skal vinen nydes på terrassen, kan du med fordel holde vinen kølig ved at sætte flasken i en isspand eller champagnekøler.

Hos Bagsværd Vinhandel finder du et varieret sortiment af rosévine og mousserende rosévin fra franske, italienske og spanske vinhuse. Lad dem ikke ligge for længe i vinkælderen, da de oftest er drikkemodne nu og 2-3 år fra høståret og sjældent hører til den slags, der bliver bedre med tiden.

Sorter faldende

28 vare(r)

Sorter faldende

28 vare(r)

Rosé a la klassisk Provence stil
Der produceres rosévin i hele verden – også mange ganske fremragende vine. Der er dog ingen tvivl om, at den bedste rosé produceres i Frankrig, ikke mindst i området omkring Provence. I Sydfrankrig er klimaet perfekt til vinproduktion. Her er erfaringen stor og kvaliteten høj. Rosévinene fra Provence er sædvanligvis kendetegnet ved den eftertragtede løgskal- eller laksefarve, der er et tegn på, at skallerne har trukket kort tid i fremstillingsprocessen. De er ofte tørre og aromatiske.

Hos Bagsværd Vinhandel finder du selvfølgelig rosévine a la klassisk Provence stil. Prøv eksempelvis en Jean-Luc Colombo, Les Pins Couchés Rosé 2016 perfekt til sommerens glæder og afslapning. Eller den anmelderroste Domaine des Baguiers, Bandol Rosé 2016, der i Mad og Boligs test af rosévine blev favorit med 5 ud af 5 stjerner, samt blev nr. 2 i dagbladet Børsens test af 51 rosévine. Provence rosévinene går godt til klassiske middelhavsretter, en kold sommersalat, let tapas eller grillet fisk. Desuden er de franske rosévine perfekte for sig selv som terrassevin på solskinsdage.

Mousserende Rosé
Modsat værdige rosévine er mousserende rosévine f.eks. rosé champagne en blandingsvin baseret på røde og hvide druer af højeste kvalitet, hvorved processen forfines til at skabe de bedste mousserende vine. Her på siden finder du også et udvalg af mousserende rosévine fra franske, italienske og spanske vinhuse. De nydes ligesom de klassiske rosévine afkølet, og så egner de sig godt som aperitif, til lette retter eller til fejring af begivenheder.