Bordeaux

Bordeaux

Hos Bagsværd Vinhandel finder du et nøje udvalgt sortiment af vine fra det famøse vindistrikt, Bordeaux, hvor vores udvalg ydermere er inddelt i områdets mindre vinregioner som Medoc, Haut-Medoc, Saint Emilion, Margaux og mange flere. Bordeaux er uden tvivl et af verdens vigtigste vindistrikter med dyre og kvalitetsstærke vine, hvor de overvejende er et distrikt, der producerer rødvine. Tjek vores nedenstående sortiment af vine fra dette ekstravagante vinområde ud og se, om du ikke kan finde din næste flaske til spisebordet eller vinkælderen.

Sorter faldende

29 vare(r)

Sorter faldende

29 vare(r)

EKSKLUSIVE VINE FRA DET FRANSKE BORDEAUX

Distriktet er særligt kendt for deres slotsvine som Château La tour, Château D´Angludet, Château Belgrave og mange andre steder. Særligt druesorterne Cabernet Sauvignon og Merlot er kendt som Bordeaux-sorter, men du kan også få vine med Cabernet Franc. Hvor, de forskellige druer trives bedst, kommer helt an på jordbunden, som der er stor forskel på, selv på et lille område som Bordeaux. Produktionsmæssigt er druerne også forskellige. Cabernet Sauvignon er fx rigere på garvesyre, plantestof, end Merlot og deres vine kræver længere lagringstid, før de kan nydes. Merlot er derimod generelt blødere, federe og mørkere end Cabernet Sauvignon og bliver samtidig hurtigere drikkemoden og har en højere alkoholprocent.

Bordeaux-vine bliver anset for at være en meget eksklusiv vin og særligt slotsvinene kan blive solgt for skyhøje priser. Det er ikke ualmindeligt, at en flaske fra dette vinområde kan gå for 10.000 kr., hvis det er en god årgang og fra et af de bedste slotte. Som allerede nævnt er Bordeaux kendt som en rødvinsregion, men 15% af deres vinproduktion er dog hvid. Her bliver vinen primært fremstillet på druesorterne Sauvignon Blanc og Sémillon, hvor de bl.a. er særligt kendt for deres søde hvidvine.

BORDEAUX-VINENES KLASSIFIKATION

Ligesom så mange andre franske vinområder har Bordeaux også deres egen officielle vinklassifikation, som kan dateres helt tilbage til 1855 under Kejser Napoleon III’s tid. Det var en beslutning, som Kejseren foretog på grund af den kommende verdensudstilling i Paris, hvor han gerne ville inddele vinene efter, hvilken der var bedst. Dette gjorde man via 5 Grand Cru-klasser: fra 1. cru (Premier Cru) til 5 cru. (Cinquiéne Cru). Selv i dag, mere end 150 år senere, holder franskmændene stadig fast i denne inddeling, hvilket også er grunden til, at det kun er rødvine, som kan blive klassificeret.

BAGSVÆRD VINHANDEL VÆRRDSÆTTER GOD KVALITET

Vores vinhandel er en selvstændig butik og dermed ikke en del af en større kæde. Dette betyder, at vi kun køber vores vine, spiritus, delikatesser osv. når vi mener, at pris og kvalitet matcher. Dette betyder også, at vi altid prøvesmager vores produkter, inden vi køber dem, så du som kunde kan være sikker på, at kvaliteten altid er i orden.

Sidder du inde med spørgsmål vedrørende vores sortiment, er du altid mere end velkommen til at kontakte os via vores kundeservice. Vi vil hellere end gerne hjælpe dig på vej med det rette køb enten via telefon, mail eller vores kundeformular her på siden. Hvis du har tid, er du også velkommen til at møde op i vores fysiske butik og få dig en mere direkte dialog.