Bourgogne

Bourgogne

Vi hos Bagsværd Vinhandel har et stort sortiment af vine fra det eksklusive franske vinområde Bourgogne. Bourgogne bliver uden tvivl betragtet som en af verdens bedste vinområder, og de producerer alt fra rødvin, hvidvin, crément og rosé. Det kan være svært at få fingrene i en af de dyreste Bourgogne-vine, da de som regel aldrig kommer til salg på vinhylden og fordi deres svært gennemskuelige hierarki af kvalitet er en kombination af producent og årgang.

Meget simpelt bliver der i Bourgogne produceret druesorterne Pinor Noir til rødvin og Chardonnay til hvidvid – disse bliver betragtet som en ægte Bourgogne. Dog kan du stadig få fat i andre druesorter, der er lige så lækre som de ægte Bourgogne-druer.

Sorter faldende

34 vare(r)

Sorter faldende

34 vare(r)

HVORDAN PRODUCERES EN BOURGOGNE-VIN?

Dette kommer selvfølgelig an på, hvilken slags vin man gerne vil producere. Eftersom Bourgogne er en klassisk vin, så bliver den produceret på klassiske metoder. De hverken eksperimenterer med nye sorter eller metoder. Målet for Bourgogne-producenter er nemlig at lave vin, der smager af det område, den bliver produceret i.

Særligt for Bourgogne-rødvine er, at den fremstilles efter særlige forskrifter, som stort set alle i hele området efterlever. Dette skyldes bl.a. druesorten Pinor Noir, som er en særlig sart og tyndskallet drue. Hvorvidt, der blot skal bruges afstilke eller benyttes hele klaser, bliver stadig diskuteret livligt.

I Bourgogne sværger de til pigeage-metoden, som er en teknik, der bruges til at opløse det øverste lag af skallerne, som dannes i toppen af gæringskarret. Dette lag presser man ned i mosten med et stempel for at kunne opnå mere ekstrakt.

BAGSVÆRD VINHANDELS UDVALG AF BOURGOGNE-VINE

Vores sortiment af Bourgogne-vine er nøje udvalgt og det er ikke sket på baggrund af tilfældigheder. Vi har valgt dem, som, vi mener, har en yderst delikat smagsnuance og som mange vinentusiaster vil elske at have i deres vinkælder.

Du kan vælge mellem rødvine med intense og dybe dufte og hvor smagen vil være elegant og kraftfuld, eller en klassisk hvidvid med frisk og fyldig aroma og stil, der vil passe til en skøn forret af fisk. Man kommer heller ikke helt galt afsted med en elegant og raffineret rosé fra Bourgogne. Hvis du ønsker en crément, så finder du et lækkert mousserende udvalg her. De kommer med flotte vedvarende bobler og en sød smag af friske frugter.

FÅ HJÆLP FRA BAGSVÆRD VINHANDEL

Er du i tvivl vedrørende, om du skal købe vin fra Bourgogne, Bordeaux, Alsace eller et helt fjerde vinområde, er du mere end velkommen til at kontakte os på vores kundeservice. Vi kan kontaktes via tlf. 44 98 06 37 eller mail vin@bagsvaerd.dk. Du kan desuden også udfylde en kundeformular her på vores hjemmeside.

Ønsker du at prøve en af vores underskønne Bourgogne-vine? Så afholder vi smagninger i forskellige kategorier for både private og firmaer. Du kan bl.a. selv bestemme, hvilke flasker du gerne vil smage på eller måske bestille billetter til et allerede arrangeret arrangement.