Westvleteren, Blond

Westvleteren Blond er den letteste øl i Sint-Sixtus serien og har en klar, blond strågul farve. Den får en diset gylden farve, når den er nedkølet.

Duft og smagsnoter: Mundfornemmelsen er lys og cremet. Meget velsmagende sprød og en lille smule bitter. Blød og rund karakter og pæne små bobler fra kulsyren. Øllet er som forår i et glas, frisk i smagen og med grønne æbler og citrus noter. 

Serveringsforslag: Blond er perfekt sammen med lettere fisk og skaldyr, som muslinger, østers og friske fjord rejer. 

Ratebeer: Style100, overall 99 

109,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Trappistklostret St. Sixtus, som er drivkraften bag Westvleteren bryggeriet, ligger i det maleriske Vest-Flandern tæt ved havet og den franske grænse. Klostret blev opført i 1831, og allerede i 1839 påbegyndte man ølproduktionen på stedet.

Westvleteren er siden blevet verdenskendt for sine to fantastiske Dark Ales med graderne 8 og 12, og tilføjede i 1999 en lys variant kaldet Blonde til deres eminente serie, som bestemt ikke er mindre interessant.

Vil man købe Westvleteren øl er man nødt til at møde op på klostret, da munkene ikke har og formentlig aldrig vil etablere et velfungerende distributionsnet. Desuden kan man kun få 2-3 kasser udleveret pr. bil uanset at man kommer fra Danmark og gerne ville have fyldt bilen op. Sidst, men ikke mindst, så er det ikke engang nok at møde op, da munkene kun sælger øl, når de har noget færdigt og ikke nødvendigvis, når kunderne er interesseret i at købe.

Deres prestige Ale, Westvleteren 12, er flere gange blevet udråbt og kåret som Verdens Bedste Øl på velanskrevne seriøse internationale websider og portaler, og har bla. derfor været så efterspurgt, at munkene på klostret nu kun sælger øl til interesserede, hvis de har forudbestilt via telefon.
 
 

Yderligere information

Type:Trappist - Blond
Land:Belgien
Område:Vest-Flandern
Størrelse i CL:0,33
Årgang:NV
Alkohol %:5,8 %
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:10-12 grader