Westvleteren, 12

Westvleteren 12 er en fantastisk og sjælden Prestige Ale fra det lille Trappist-bryggeri i den sydlige del af det smukke Vest Flandern.

Westvleteren 12 er flere gange kåret til verden bedste øl og er blandt de 100 øl du skal prøve inden du dør.

Duft og smagsnoter: Den cremede konsistens understreger med finesse den mørke, brændte, fersken- og rosinagtige smag, som på elegant og harmonisk vis blander sig med de karakteristiske, kraftige, jordagtige maltnuancer, der er Westvleterens varetegn. Toner af lakrids og brændt malt og mandler afrunder denne prægtige Ale, som utvivlsomt må få munkene til at synge af ren fryd.

149,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Trappistklostret St. Sixtus, som er drivkraften bag Westvleteren bryggeriet, ligger i det maleriske Vest-Flandern tæt ved havet og den franske grænse. Klostret blev opført i 1831, og allerede i 1839 påbegyndte man ølproduktionen på stedet. Westvleteren er siden blevet verdenskendt for sine to fantastiske Dark Ales med graderne 8 og 12, og tilføjede i 1999 en lys variant kaldt Blonde til deres eminente serie, som bestemt ikke er mindre interessant. Vil man købe Westvleteren øl er man nødt til at møde op på klostret, da munkene ikke har og formentlig aldrig vil etablere et velfungerende distributionsnet. Desuden kan man kun få 2-3 kasser udleveret pr. bil uanset at man kommer fra Danmark og gerne ville have fyldt bilen op. Sidst, men ikke mindst, så er det ikke engang nok at møde op, da munkene kun sælger øl, når de har noget færdigt og ikke nødvendigvis, når kunderne er interesseret i at købe. Deres prestige Ale, Westvleteren 12, er flere gange blevet udråbt og kåret som Verdens Bedste Øl på velanskrevne seriøse internationale websider og portaler, og har bla. derfor været så efterspurgt, at munkene på klostret nu kun sælger øl til interesserede, hvis de har forudbestilt via telefon.
 
 

Yderligere information

Type:Trappist
Land:Belgien
Område:Vest-Flandern
Størrelse i CL:33
Årgang:NV
Alkohol %:10,2 %
Lagret på egefad:-
Drikketemperatur:10-12 grader