Weinrieder Weissburgunder, Birthal 2013

Weinrieder Weissburgunder, Birthal 2013
Duft og smagsnoter: Weisburgunder Birthal er elegant & kraftfuld, fyldig, fin mineralsk honning, valnødder, let mousserende, krydret og frisk.

Serveringsforslag: En flot ledsager til skaldyr, fisk og lyst kød, men er også flot som aperetif. Serveres bedst ved 9-11 ºC.
115,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Weinrieder:
Weinrieder er beliggende i centrum af Weinviertel regionen. De syd- og syd-vestvendte bjergskråninger og den lerede jord er velegnet til vindyrkning og er de grundlæggende betingelser for vine af høj kvalitet. De bedste vinmarker, Birthal, Kugler, Schneiderberg, Hohenleiten og Bockgärten, har længe været kendt for deres høje kvalitet. Weinviertel omfatter et område på ca. 16.000 hektar vinmarker, hvilket gør det til det største og mest betydningsfulde vindyrknings område i Østrig.

Kleinhadersdorf nær Poysdorf ligger lige i hjertet af Weinviertel, 50 km nord for Wien, på vej til Brno i Tjekkiet. Området er berømt for at give de bedste druer til produktion af Østrigs mousserende vine (sekt), samt centrum for produktionen af Grüner Veltliner.

Du kan se forskellige historiske steder i Poysdorf, byen er også udgangspunktet for afmærkede vandre-og cykelture gennem vinmarkerne. Weinrieder er beliggende vest for Poysdorf i Kleinhadersdorf. Vindyrkning fylder meget og har en central placering i familien Rieder's historie. Familien Rieder er kendt og respekteret langt ud over regionen's grænser og omtales i dag mest som familien Weinrieder.

Hos Weinrieder vil man gerne fremstille så "rene" vine som muligt. Minimal anvendelse af sprøjtemidler i marken for at sikre "nyttige" insekters overlevelse er et vigtigt element i denne process. For at sikre mostens høje kvalitet holdes høstudbyttet nede via beskæring af vinstokkene og stærk begrænsning af antal drueklaser pr. vinstok. Endelig udvises den største forsigtighed under høsten for at sikre druerne forbliver hele inden de bringes til vineriet hvor de presses i det der kendes som en horisontal presse. En horisontal presse er kendetegnet ved at den presser druerne mere nænsomt end konventionelle presser. Der tilsættes ikke sukker til mosten "naturen skal gå sin gang" og det stiller store krav til perfekt modnede druer. Gæringen foregår i temperaturstyrede ståltanke ved lave temperaturer for at sikre vinens friskhed.
 

Yderligere information

Type: Hvidvin
Land: Østrig
Område: Weinviertel 
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2013
Druesorter: Weissburgunder
Alkohol %: 13
Lagret på egefad: Nej
Drikketemperatur: 9-11 grader
Holdbarhed: Drikkemoden nu og de næste 2-3 år.