Vito Curatolo Arini, Superiore Dolce (Sweet) Marsala

Farve: Gylden ravfarvet

Bouquet: Vedvarende aromaer af tørrede frugter og rosiner.

Smag: Blød på tungen med en antydninger af tørret frugt, figner og mandler. Eftersmagen er vedvarende med en delikat finish af honning.

Serveringsforslag: Harmonisk og flot struktureret vin med en fyldig og behagelig sød finish. Server den til faste og krydrede oste som Parmesan og Pecorino men også med frugt og tørrede kager eller bare som et hyggeligt glas efter måltiddet. Server vinen i et medium tulipanformet glas ved en let kølig temperatur på ca. 15 ° C.
149,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Vito Curatolo Arini....
.....er et af de ældste mærker som stadig produceres i Marsala. Produktionen blev startet helt tilbage i 1875, og de forskellige vine har siden da været forsynet med de selv samme etiketter, som blev anvendt i 1875.

Marsala er en perle i Italiensk vinhistorie
Denne fremragende hedvin har været produceret siden slutningen af 1770´erne, hvor englænderne søgte efter alternative vine til de franske. Vinen har taget sit navn efter selve byen Marsala, der ligger på Siciliens vestkyst. Her lige midt i "solens bælte" er klimaet varmt og tørt - helt ideelt til dyrkning af druer.

Vinens internationale udbredelse og anerkendelse skyldes en tilfældighed. I året 1773 kom den britiske købmand John Woodhouse sejlende til Sicilien da en storm tvang ham og skibet ind til havnen ved Marsala. Det forfærdelige vejr tvang ham til at overnatte i Marsala, hvilket gav ham muligheden for at smage på den lokale vin, som man på daværende tidspunkt benævnte "perpetuum". Woodhouse blev fascineret af vinen, og arrangerede straks at der blev sendt 52 piber "perpetuum" til Liverpool. Vinen blev tilsat brandy før afskibningen. I Storbritannien bliver vinen hurtigt ligeså populær som Port og Maderia, og Woodhause flytter til Sicilien og begynder at investere i Marsala og opkøbe marker og ejendomme. På rekordtid bliver Marsala løftet fra at være en lokal vin til at blive en international anerkendt vin, der finder vej til kældrene på Buckingham Palace og gemakkerne hos Royal Navy.
 

Yderligere information

Type:Hedvin
Land:Italien
Område:Sicilien
Størrelse i CL:75
Årgang:NV
Druesorter:Grillo, Cataratto og Inzolia
Alkohol %:18
Lagret på egefad:Ja i mindst 5 år.
Drikketemperatur:12-15 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og kan gemmes min 15 år.