Vito Curatolo Arini, Riserva Storica Marsala 1988

Farve: Gylden med ravfarvet skygger

Bouquet: Noter af ristede mandler, nelliker og kanel.

Smag: Fløjlsagtig blød og fyldig krop med noter af tørret frugt, nødder og nelliker og en langvarig elegant krydret finish.

Serveringsforslag: Passer perfekt sammen med bløde modne oste, garneret toast canapés eller som aperitif. Også fremragende som et glas efter måltider. Server vinen i et medium tulipanformet glas ved en let kølig temperatur på ca. 15 ° C.
249,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Vito Curatolo Arini....
.....er et af de ældste mærker som stadig produceres i Marsala. Produktionen blev startet helt tilbage i 1875, og de forskellige vine har siden da været forsynet med de selv samme etiketter, som blev anvendt i 1875.

Marsala er en perle i Italiensk vinhistorie
Denne fremragende hedvin har været produceret siden slutningen af 1770´erne, hvor englænderne søgte efter alternative vine til de franske. Vinen har taget sit navn efter selve byen Marsala, der ligger på Siciliens vestkyst. Her lige midt i "solens bælte" er klimaet varmt og tørt - helt ideelt til dyrkning af druer.

Vinens internationale udbredelse og anerkendelse skyldes en tilfældighed. I året 1773 kom den britiske købmand John Woodhouse sejlende til Sicilien da en storm tvang ham og skibet ind til havnen ved Marsala. Det forfærdelige vejr tvang ham til at overnatte i Marsala, hvilket gav ham muligheden for at smage på den lokale vin, som man på daværende tidspunkt benævnte "perpetuum". Woodhouse blev fascineret af vinen, og arrangerede straks at der blev sendt 52 piber "perpetuum" til Liverpool. Vinen blev tilsat brandy før afskibningen. I Storbritannien bliver vinen hurtigt ligeså populær som Port og Maderia, og Woodhause flytter til Sicilien og begynder at investere i Marsala og opkøbe marker og ejendomme. På rekordtid bliver Marsala løftet fra at være en lokal vin til at blive en international anerkendt vin, der finder vej til kældrene på Buckingham Palace og gemakkerne hos Royal Navy.
 

Yderligere information

Type:Hedvin
Land:Italien
Område:Sicilien
Størrelse i CL:75
Årgang:1988
Druesorter:Grillo og Cataratto
Alkohol %:18
Lagret på egefad:Ja i små slovenske fade i 23 år.
Drikketemperatur:12-15 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og kan gemmes min 30 år.