Vito Curatolo Arini, Fine Dry (Secco) Marsala

Farve: Dyb ravfarvet med gyldne skygger

Bouquet: Elegant og delikat med toner af tørrede druer og vanille

Smag: Let sødme. Fyldig og rig med et behagelig strejf af mandel og tørrede druer

Gastronomi: Serveres afkølet til stærke oste, som aperitif og kan også bruges i mange madopskrifter. 
89,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Vito Curatolo Arini....
.....er et af de ældste mærker som stadig produceres i Marsala. Produktionen blev startet helt tilbage i 1875, og de forskellige vine har siden da været forsynet med de selv samme etiketter, som blev anvendt i 1875.

Marsala er en perle i Italiensk vinhistorie
Denne fremragende hedvin har været produceret siden slutningen af 1770´erne, hvor englænderne søgte efter alternative vine til de franske. Vinen har taget sit navn efter selve byen Marsala, der ligger på Siciliens vestkyst. Her lige midt i "solens bælte" er klimaet varmt og tørt - helt ideelt til dyrkning af druer.

Vinens internationale udbredelse og anerkendelse skyldes en tilfældighed. I året 1773 kom den britiske købmand John Woodhouse sejlende til Sicilien da en storm tvang ham og skibet ind til havnen ved Marsala. Det forfærdelige vejr tvang ham til at overnatte i Marsala, hvilket gav ham muligheden for at smage på den lokale vin, som man på daværende tidspunkt benævnte "perpetuum". Woodhouse blev fascineret af vinen, og arrangerede straks at der blev sendt 52 piber "perpetuum" til Liverpool. Vinen blev tilsat brandy før afskibningen. I Storbritannien bliver vinen hurtigt ligeså populær som Port og Maderia, og Woodhause flytter til Sicilien og begynder at investere i Marsala og opkøbe marker og ejendomme. På rekordtid bliver Marsala løftet fra at være en lokal vin til at blive en international anerkendt vin, der finder vej til kældrene på Buckingham Palace og gemakkerne hos Royal Navy.
 

Yderligere information

Type:Hedvin
Land:Italien
Område:Sicilien
Størrelse i CL:75
Årgang:NV
Druesorter:Grillo og Cataratto
Alkohol %:17
Lagret på egefad:Ja i mindst 18 mdr.
Drikketemperatur:10-12 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og kan gemmes min 10 år.