Vinho Verde, Alvarinho, Soalheiro 2023

Her får du en let gylden hvidvin med en skøn duft af eksotiske frugter og lime. Frisk og elegant aroma og med intense præg af tropefrugter, som kan minde om duften af Riesling. I smagen, mineralske noter, der balancerer perfekt med syren og moderat alkoholindhold.

Som de fleste vinho verde’r af høj kvalitet, så perler vinen nærmest ikke. Du fornemmer kun en lidt forfriskende og liflig ”prikken” fra en høj syre, som er med til at gøre vinen både livlig og liflig. Vinen er til den tørre side, men slet ikke snerpende. Så hvis du kun har stiftet bekendtskab med regionens søde industri-produkter, så er her den ægte vare!

Druerne høstes manuelt, og lægges i små kasser ved plukning, så de ikke knuses. Vineriet ligger tæt på vinmarkerne og den korte transporttid for druerne er vigtig, så de ej heller her knuses eller sprækker på grund af varmen eller transporten. Efter presningen, og før selve gæringen, bliver mosten opbevaret køligt i 48 timer, hvor den giver aromastoffer og rygrad fra bærmen.

En herlig vin at nyde til en god middag med lys fisk, skaldyr (gerne på grillen), til risotto, eller nyd den, som den er på terrassen. 

Elsker du tysk Riesling, vil denne også falde i din smag.

 
129,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Kort information

Type:Hvidvin
Land:Portugal
Område:Vinho Verde
Størrelse i CL:75
Årgang:2023
Druesorter:Alvarinho
Alkohol %:12,5
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:6 - 8 grader
Holdbarhed:Drikkemoden, holder 6-10 år.