Frankrig

Frankrig

Frankrig er verdens førende vinnation og deres produktion menes at være startet for mere end 2.500 år siden. De laver alt fra almindelige bordvine til nogle af verdens dyreste og bedste vine. Du finder i Bagsværd Vinhandels sortiment franske rødvine, hvidvine, crement, champagne, rosé og dessertvine. Alt sammen fra denne store vinnations prestigefyldte vindistrikter som Alsace, Bordeaux, Bourgogne, Champagne og mange flere.

For mange vinelskere er et godt glas vin lig med en fransk vin. Denne position skyldes, at intet andet land har så en forskelligartet produktion af vine, som kommer af Frankrigs klimatiske forskelle fra region til region. Derudover bliver der hvert år produceret mere end seks milliarder flasker vin, som gang på gang er vinsamlernes fortrukne, når de skal udvide deres vinsamling.

Sorter faldende

1-45 of 153

Sorter faldende

1-45 of 153

POPULÆRE FRANSKE VINDISTRIKTER

Der findes overordnet ca. 13 vinområder i Frankrig, hvorved de bedste påstås at være Bordeaux og Bourgogne. De primære druesorter, der bliver gjort brug af, er Carbernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay og Pinot. Det er ikke tilfældigt, hvilken druesort de givne områder benytter sig af. Der er faktisk en fransk vinlovgivning, som bestemmer hvilke druesorter, der må blive plantet hvor. Det betyder, at de forskellige druesorter er tæt tilknyttet deres region.

VIN FRA ALSACE

Alsace er placeret i det østlige Frankrig og ret tæt på den tyske grænse. Distriktets tætte placering til Tyskland gør, at hvidvinene har meget tilfælles med de tyske hvidvine. Alsace er særligt berømt for sine hvidvine, der er fremstillet på druesorterne Riesling, Gewürztraminer, Pinot Gris, Pinot Blanc, Muscat og Sylvaner. De bedste hvidvine fra Alsace må tilføje bemærkningen ”Grand Cru” på etiketten. Derudover er de også kendte for den lette rødvin lavet på Pinot Noir samt Crémant d’Alsace, som er en tør og frisk mousserende vin.

VIN FRA BORDEAUX

Dette distrikt producerer primært rødvine og store slotstvine. De røde vine bliver fremstillet på Cabernet Sauvignon, Merlot og til tider også Cabernet Franc. Mange af deres slotsvine bliver solgt til priser på over 10.000 kr. per flaske til samlere over hele verden. Ca. 15% af Bourdeaux vinproduktion er hvidvine og bliver som regel fremstillet på druesorterne Sauvignon Blanc og Sémillon.

VIN FRA BOURGOGNE

Bourgogne er et langt og smalt distrikt, hvor et væld af forskellige vine bliver fremstillet, dog kun i små mængder. I den nordligste del af Bourgogne er de især kendt for deres hvidvine, hvor druen Chardonnay typisk bliver anvendt. Dette giver nemlig en fed, rig og intens smag, som franskmændene godt kan lide. Deres rødvine er primært lavet på Pinot Noir, dog kan det være en vanskelig drue at dyrke, da den er meget følsom overfor temperaturudsving.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

Så skal du ikke tøve med at kontakte os hos Bagsværd Vinhandel. Vi er et hold af eksperter, som gerne vil hjælpe dig på vej med det rette køb. Uanset om det gælder vin, stærk spiritus eller leveringen, er vi sikker på, at vi kan være dig behjælpelig. Du er mere end velkommen til at kontakte os for at høre nærmere om vores sortiment på tlf. + 45 44 98 06 37 eller via mail vin@bagsvaerd.dk