Vintage Champagne

Vintage Champagne er en årgangschampagne, der udelukkende produceres af ét års høst. Dette, kombineret med dens længere lagringstid, gør, at champagner af denne art har en særlig kompleksitet og en helt exceptionel smag. Således er det iblandt udvalget her på siden, at du kan finde de bedste champagner hos os.  Vi anbefaler dig derfor at se nærmere på udvalget, så du kan finde netop den Vintage Champagne, der har de smagsnoter, som du søger.

Er du ikke nødvendigvis på udkig efter en Vintage Champagne, kan du med fordel se nærmere på vores øvrige udvalg af Champagne. Her kan du blandt andet finde forskellige Brut Champagner, hvis du er til den klassiske tørre Champagnesmag, eller du kan gå på opdagelse i vores forskellige Demi Sec Champagner, hvis du er til en mere sødlig én af slagsen.

Sorter faldende

6 vare(r)

Sorter faldende

6 vare(r)

Vintage Champagne vs. Non-Vintage Champagne

For at lave en Vintage Champagne skal alle druerne i produktionen være fra samme år. De fleste champagnehuse udgiver kun en årgangschampagne, hvis høsten et år har været særligt god, og her er det producenten selv, der bestemmer, hvilke år der er gode Vintage år. Derfor finder man ikke nødvendigvis en Vintage Champagne i alle årgange, men ofte kun i de gode høstår. I et godt år vil max 15% af den samlede champagneproduktion i et champagnehus blive brugt til Vintage Champagne.

Ved Non-Vintage (NV) Champagne må druerne blandes fra flere forskellige årgange, der kan komme fra helt op til 80 forskellige marker. Hvis du støder på en flaske uden årstal, kan du grundet druernes forskellige årgange, derfor godt regne med, at denne er en Non-Vintage Champagne. NV Champagnen var den eneste der eksisterede i mere end 100 år, og derfor kaldes den også ofte for ”klassisk champagne”.

En Non-Vintage Champagne skal lagre i 1 år, før den må frigives til markedet, imens en Vintage Champagne skal lagre i minimum 3 år. Oftest vælger producenterne dog ved NV Champagnerne at forlænge perioden til 2-4 år, imens de ofte forlænger den til 6-7 år ved Vintage Champagnerne. Dette er for at tilføre champagnen mere kompleksitet og raffinement.

Prestige Cuvée

Prestige Cuvée, der blandt nogle også kaldes Cuvée Speciale eller Premier Cru, er det ypperste inden for champagne. Her udvælges der druer fra de bedste marker og de bedste år, og disse champagner får lov til at lagre meget længere tid end normalt. Dermed får de også de fineste små bobler, samtidig med at kvaliteten er på højeste niveau. Ved ekstraordinære årgange laver stort set alle Champagnehuse en Prestige Cuvée, men nogle er naturligvis mere kendte end andre.

Hos Bagsværd Vinhandel finder du blandt andet en Armand de Brignac Brut Champagne, også kendt under navnet Ace of Spades, der klassificeres som en Prestige Cuvée. Dette er en yderst kompleks og smagfuld champagne, der leveres i en smuk og eksklusiv flaske.

Kontakt os for spørgsmål

Har du nogle spørgsmål til vores forskellige champagner, eller nogle af vores øvrige franske vine, er du naturligvis velkommen til at kontakte os for nærmere vejledning. Dette kan du gøre på tlf. 44 98 06 37, du kan skrive en mail til os på vin@bagsvaerd.dk, eller du kan udfylde vores kontaktformular lige her på siden. Du er også mere end velkommen til at besøge os i vores butik i Bagsværd, hvor vi ligeledes vil besvare dine spørgsmål og guide dig igennem vores udvalg.