Vina Tabali, Reserva Especial, Syrah 2011

Vina Tabali, Reserva Especial, Syrah 2011

Chiles bedste vinmager og Chiles bedste vin
Omverdenen har fået øjnene op for vinene fra Tabalí. Guia de Vino de Chile, Chiles vinbibel, kårede Felipe Müller fra Tabalí til "winemaker of the year 2010". Og ved Chiles største vinkonkurrence, Wines of Chile Awards, blev Tabalís Syrah Reserva Especial i årgang 2008 kåret til Chiles bedste vin af et yderst kompetent dommerpanel, som blandt andet talte Steven Spurrier og Oz Clarke.

Tabalí Syrah Reserva Especial sammensættes af druer fra Tabalís to bedste parceller, som leverer vine med en exceptionel aromatisk rigdom og et usædvanligt godt udviklingspotentiale. Vinen er fadlagret 12 måneder på franske egetræsfade.

Duft og smagsnoter:I glasset fremstår den blæksort, og duften byder på en eksplosion af bærfrugt samt nuancer af eucalyptus, mokka og vanilje. Smagen er ekstremt rig og understøttes af en superfin tannin, som sikrer vinen et flot lagringspotentiale.

Mad og vin:Denne monumentale vin vil være det perfekte match til festmåltider med lam, oksekød eller kraftigt fjerkræ. Nydes stille af rummelige glas op til middagen.

129,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Ambition: At lave Chiles bedste vine Den centrale del af Chile er så frodig og solbeskinnet, at man sagtens kan dyrke druer i god kvalitet uden at det koster en bondegård. Men hvis ambitionen er at lave Chiles bedste vine, og hvis man har fundet det nødvendigt at plante sine vinstokke i udkanten af Atacames-ørkenen, ja så er det en særdeles god idé at sikre sig, at kassekreditten har et meget fleksibelt loft. Heldigvis er det lykkedes familien Luksic at skrabe nok sammen til at realisere deres drømme for Viña Tabali.

Kalk og stillehavsblæst Der er en god grund til, at familien Luksic har valgt at satse stort på en vingård i Limarí i Nordchile. Som det eneste vindistrikt i Chile har Limarí nemlig en kalkholdig jordbund. Kalken bevirker, at druerne kan opnå en rigdom og nerve, som er uden sidestykke i Chile. Desuden ligger Limarí tæt på Stillehavet, som sender  kølig blæst ind i vinmarkerne, og gør klimaet mildere og modningssæsonen længere - og jo længere druerne er om at modnes, desto mere komplekse aromaer kan de opfange.
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Chile
Område: Limari Valley
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2011
Druesorter: Syrah
Alkohol %: 14,5
Lagret på egefad: ja i 12 mdr. på franske fade
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Drikkemoden nu og kan gemmes op til 6-8 år.