Vina Tabali, Reserva Especial, Chardonnay 2013

Der er en god grund til, at familien Luksic har valgt at satse stort på en vingård i Limarí. Som det eneste vindistrikt i Chile har Limarí nemlig en jordbund, der indeholder Limsten, som vi finder i mange af de bedste europæiske vinområder. Kalken og limstenen betyder, at druerne kan opnå en mineralitet og koncentration, som er uden sidestykke i Chile.

Duft og smagsnoter: Tabali Reserva Especial Chardonnay imponerer først og fremmest ved en friskhed og mineralitet, som er ganske usædvanlig for en Chilensk vin. Smagen besidder samtidig en fyldighed og en kompleksitet, der sætter denne Chardonnay i en klasse for sig.

Serveringsforslag: Nydes til f.eks. Pighvar, hummer, eller en bresse kylling i flødesovs. 

119,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Ambition: At lave Chiles bedste vineDen centrale del af Chile er så frodig og solbeskinnet, at man sagtens kan dyrke druer i god kvalitet uden at det koster en bondegård. Men hvis ambitionen er at lave Chiles bedste vine, og hvis man har fundet det nødvendigt at plante sine vinstokke i udkanten af Atacames-ørkenen, ja så er det en særdeles god idé at sikre sig, at kassekreditten har et meget fleksibelt loft. Heldigvis er det lykkedes familien Luksic at skrabe nok sammen til at realisere deres drømme for Viña Tabali.

Kalk og stillehavsblæstDer er en god grund til, at familien Luksic har valgt at satse stort på en vingård i Limarí i Nordchile. Som det eneste vindistrikt i Chile har Limarí nemlig en kalkholdig jordbund. Kalken bevirker, at druerne kan opnå en rigdom og nerve, som er uden sidestykke i Chile. Desuden ligger Limarí tæt på Stillehavet, som sender  kølig blæst ind i vinmarkerne, og gør klimaet mildere og modningssæsonen længere - og jo længere druerne er om at modnes, desto mere komplekse aromaer kan de opfange. 

Yderligere information

Type:Hvidvin
Land:Chile
Område:Limari Valley
Størrelse i CL:75
Årgang:2013
Druesorter:Chardonnay
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og kan gemmes 3-4 år.