Villa Wolf, Pinot Gris 2019

Duft og smagsnoter: I glasset får du en Pinot Gris med en fyldig, rig og ”jorbunden” stil - men med en mere drueagtig smag og en delikat friskhed i finishen.
 
Serveringsforslag: En vidunderlig stil, der svinger med retter med svampe, risotto, soja og fisk som f.eks. Havtaske. Eller ”bare” som et lækkert fyldigt og delikat glas vin på terassen eller lignende.
115,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Pfalz – Tysklands Alsace Pfalz ligger mellem Haardt-bjergene og Rhinen, præcis som Alsace, der ligger mellem Vogeserne og Rhinen. Rent faktisk er Haardt-bjergene den geologiske forlængelse af Vogeserne. De bedste Riesling-vine i Pfalz stammer som regel fra byerne Wachenheim, Forst, Deidesheim og Ruppertsberg. 

I 1996 overtog Ernst Loosen, der er kendt som Kongen af Mosel-Riesling, den gamle og tidligere så berømte Pfalz-ejendom J. L. Wolf. Ideen med overtagelsen var, at Ernst Loosen gerne vil tilbyde Riesling vine i en mere stoflig og madvenlig stil, end hans Mosel-vine.
 
Gamle vinstokke i topmarker. De gamle vinstokke, plantet i nogle af de bedste parceller i Pfalz omkring Forst, Wachenheim og Deidesheim, giver et perfekt udgangspunkt. Kældrene hos J. L. Wolf er decideret ”gammeldags” og passer perfekt til Ernst Loosens naturlige ”low tech” metoder, der byder på minimal indblanding, og i stedet lader naturen gøre hele arbejdet.
 
Vejen fra ganske god til fantastisk! Før Loosens overtagelse var JL Wolfs vine ganske gode. Nu er de intet mindre end fantastiske. Ernst Loosen mener, at kvalitetsløftet først og fremmest skyldes at hektarudbytterne er skåret ned til det halve, at der udelukkende gødes med kompost, og at druerne håndhøstes og sorteres med stor omhyggelighed.

 

Yderligere information

Type:Hvidvin
Land:Tyskland
Område:Pfalz
Størrelse i CL:75
Årgang:2019
Druesorter:Pinot Gris
Alkohol %:13
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 Grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste par år.