Villa Maria, Pinot Noir Cellar Selection 2018 - ØKO

 

Villa Maria, Pinot Noir Cellar Selection 2018

Vinifikation:Druerne til Villa Maria Estates Cellar Select Pinot Noir kommer fra adskillige små parceller i Marlborough områdets Awatere og Wairau Valley’s. Vinstokkene er beskåret til kun to frugtbærende grene, idet målet er mellem 2 og 3 kilo druer pr. vinstok. Er der for mange klaser udtyndes de i løbet af sommeren. Endvidere anvender Villa Maria teknikker som ”leaf plucking”, for at give druerne lys og luft.
 
Inden gæringen gennemgik druerne en koldudblødning ved lave temperaturer, for at trække ekstra aroma og farve ud af drueskindet. Herefter blev temperaturen hævet for at starte gæringen. Klassisk ”pigeage”, hvor drueskindet stødes ned i gæringskarret med håndkraft og bliver foretaget fire gange dagligt. For at intensivere farven og strukturen i vinen tillod Villa Maria, at gærings temperaturen nåede op på 32 grader. Den unge vin blev lagret i fade af Fransk eg, heraf 40% ny eg i 10 måneder.
 
Duft og smagsnoter: I glasset en fremragende ”New World” Pinot der emmer af solmodne aromaer af solmodne moreller. Smagen har den ægte Pinot intensitet, struktur og balance og munder ud i en lang blød eftersmag.
 

 

179,00 kr
  • Køb 2 for 298 og spar 17%
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Villa Maria Estate

- New Zealands mest præmierede producentSiden Villa Maria Estate blev grundlagt af George Fistonich i 1961, har Villa Maria opbygget sit ry som et af de bedste huse i New Zealand. Blandt andet skriver Australske James Halliday i sin ”Pocket companion to Australian og New Zealand wines”: ”..Kvaliteten af (Villa Maria) vinene er eksemplarisk, aromaerne er vidunderligt kraftige uden nogensinde at kamme over..”
 
Villa Maria har vinamarker I New Zealands bedste vinområder: Marlborough, Hawkes Bay, Gisborne og Auckland. Stilen hos Villa Maria er usædvanligt lækker med kraftigt fokus på druernes aroma og karakter. Villa Maria er uden sammenligning det mest præmierede vinhus I New Zealand.
 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:New Zealand
Område:Marlborough
Størrelse i CL:75
Årgang:2018
Druesorter:Pinot Noir
Alkohol %:14
Lagret på egefad:Ja i 10 mdr, 40% på ny fransk eg.
Drikketemperatur:15-17 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og kan gemmes op til 6-8 år.