Vie di Romans, Chardonnay 2019 DOC

Gyldengul. Varietaltro aromatisk
profil med intensitet og flot sammensathed. Stor dybde i duft ogsmag og rig i afslutningen.

• Hvide æbleblomster, akacie
• Citrus, æble, pære, ananas
• Gule mirabeller, hvid fersken,
abrikos, vanillin

SERVERING
• Smagfulde fiskeretter
• Kylling og lyst fjerkr

299,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Vinhuset Vie di Romans er beliggende ved byen Mariano del Friuli, Isonzo, i det nordøstlige hjørne af Italien, der grænser op til Slovenien. Familien har arbejdet med jorden og vinen i mere end et århundrede og ejendommen er siden 1978 blevet drevet med Gianfranco Gallo i spidsen. I 1978 blev også den første vin flasket og markedsført med egen etiket og en egentlig kvalitetsproduktion dermed igangsat.
Gianfranco Gallo overtog ansvaret fra sin far, og har i gennem årene, ved omplantninger, jordbearbejdning og en
gennemgribende modernisering af kælderen, formået at fremstille vine af høj international klasse og Vie de Romans fremstår, ikke blot historisk, som et forbillede for andre producenter i regionen.
Vie di Romans råder i dag over 49 hektar vinmarker og producerer ca. 245.000 flasker årligt, fordelt på 13 forskellige vine. Der er hos Vie de Romans en stor forståelse for områdets særlige klima, såvel som også for de enkelte markers særlige territorio og flere vine flaskes følgelig som enkeltmarksvine. Fælles for alle vine er en stor stofrigdom og en distinkt karakter, som blandt andet fremhæves ved at grønthøste både i maj og i juli måned i samme sæson, og ideelt bærer hver plante slutteligt i omegnen ned til under 1 kg druer, alt afhængig af varietalen.
Særlig kendte og anerkendte er de monovarietale enkeltmarks-vine på Chardonnay, Sauvignon Bianco og Pinot Grigio. Der fremstilles endvidere to versioner af både Chardonnay og Sauvignon, således en friskere og mere mineralsk ståltank-lagret og en fyldigere barrique-lagret udgave. Disse vine har et overraskende lagringspotentiale og vinder afgørende ved 1-2 års yderligere lagring fra frigivelsestidspunktet. Gianfranco Gallo har følgelig selv taget konsekvensen af dette og lagrer nu vinene et år længere end loven foreskriver. Selv angiver han, at de store hvide vine topper efter 4-6 års lagring, men at de holder 10-13 år.

Type:Hvidvin
Land:Italien
Område:Friuli
Størrelse i CL:75
Årgang:2019
Druesorter:Chardonnay
Alkohol %:14
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Op til 8-10 år fra høståret