Verus, Riesling, 2016

  • Køb 3 fl. til kun kr. 105,- pr. fl. og spar kr. 42 i alt.

Verus’ samlede produktion begrænser sig til blot 5.000 kasser om året, og Danmark er blandt de første lande i verden, som har fået mulighed for at opleve de fænomenale vine. Englænderne var de første til at importere vinene, og de britiske vinanmeldere såsom Oz Clarke, Jancis Robinson og Jamie Goode har i kor udråbt vinene til en af de største vinopdagelser nogensinde.

Duft og smagsnoter: 
Vinen fremstår lys og tindrende klar i glasset. Duften byder på fine noter af lime, blomster og et let strejf af sødme. Smagen er utroligt indsmigrende med en perfekt balance mellem fin citrusfrugt og en sprødhed, der får vinen til at slå smut på tungen. Eftersmagen har flot længde og en appetitvækkende frisk finish, som bare tigger om en slurk mere!

Serveringsforslag: En perfekt vin til aperitif eller for eksempel til sushi eller skaldyr.

119,00 kr
  • Køb 3 for 315 og spar 12%
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Potentiale vs. kooperativer

Slovenien besidder potentiale til at fremstille vine, som kan måle sig med de bedste fra Østrig og Tyskland. Problemet er, at landets vinindustri er håbløst forældet, og at stort set al produktion varetages af kooperativer, som ikke har højere ambitioner end at levere bællevin til hjemmemarkedet. Én vingård hæver sig over alle andre, og det er Verus.

Kort information

Type: Hvidvin
Land: Slovenien
Område: Stajerska-distrikt (Styria)
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2016
Druesorter: Riesling
Alkohol %: 13 %
Lagret på egefad: Nej
Drikketemperatur: 10-12 grader
Holdbarhed: 4-5 år fra høståret