Bodegas Montecastro, Ribera del Duero 2014

Spansk verdensklasse vin fra ”kult-winemaker” Carlos de la Fuente, der i mange år har været Peter Sissecks højre hånd bl.a. på Hacienda Monasterio. 2014 er den 3. årgang med Carlos ved roret.
Det er en yderst spændende, elegante og meget charmerende Ribera del Duero, som oser af klasse. Absolut en vin med en selvsikker udstråling. Der er masser af aromaer af kirsebær, lakrids og blomster samt friske mineralske undertoner, der balancerer den imponerende fylde og det høje alkoholindhold på smukkeste vis.  Når Tempranillo (Tinto Fino) virkelig tøjles kan det blive mesterligt. Med 2014-årgangen overgår Carlos sig selv og lægger sig med denne pragtvin lige i slipstrømmen af de allerbedste vine fra Ribera del Duero.

Serverings-TIPS
Serveringtemperaturen bør være mellem 16-18 grader. Vinen egner sig godt til kraftige kødretter eksempelvis velkrydret, mørt og saftigt kød. Prøv den til braiseret lammebov med løg, chorizo, oliven og stegte artiskokker.

199,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Vinen produceres i alt overvejende grad af Tempranillo (lokalt kaldet Tinto Fin) og små mængder Cabernet Sauvignon og Merlot, der høstes fra vinstokke, der er plantet i 2002 på 5 forskellige små højt beliggende parceller. Vinstokkene kultiveres efter økologiske principper og uden kunstvanding. Druerne plukkes ved håndkraft i de tidlige morgentimer med en sortering allerede i vinmarken. 

 

Vinen lagres i hele 17 måneder på overvejende franske fade. Dog anvendes også 10% amerikanske egefade. 40% af fadene er helt nye fade. Undervejs i lagringsprocessen omstilles vinen adskillige gange således at vinen kan tappes på flaske uden klaring og med en kun ganske let filtrering. 

Ribera del Duero ligger på det spanske højlandsplateau, La Meseta, som er kendetegnet ved et barskt og knastørt fastlandsklima. Sommerdagene er bagende hede og nætterne ganske kølige (fordi man er oppe i højderne), og nedbør hører til sjældenhederne. Jordbunden er mager og tvinger vinstokkene til at søge langt ned i undergrunden efter næringsstoffer.
 
Tempranillo-druen: Sådanne vækstbetingelser stiller skrappe til den dyrkede druesort, og de krav opfylder Tempranilloen, en af verdens mest hårdføre druesorter. Druens signaturduft af intens rød bærfrugt kan nemt detekteres i stort set alle spanske topvine, og det er som om den yder bedre og bedre resultater, desto mere barske og golde omgivelser, den dyrkes i.
 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Spanien
Område:Ribera Del Duero
Størrelse i CL:75
Årgang:2014
Druesorter:Tempranillo, Cabernet, Merlot
Alkohol %:14
Lagret på egefad:17 måneder 90% fransk 10% amerikansk
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 10-15 år fra høståret