Tullibardine, 500 Sherry Finish, Single Highland Malt Whisky

En rigtig sherry-bombe, som først har tilbragt 8 år på Bourbonfade og de sidste 12 måneder af lagringsperioden på sherry butts, heraf overvejende P.X. fade. Det har givet whiskyen en dejlig mørkegylden farve og mange dejlige aromaer af blandt andet tørrede frugter.

Duft og smagsnoter: I næsen fornemmes aromaer af æblekage og toffee karameller. Smagen er kraftfuld med en god længde og en fast maskulin struktur. I den lange eftersmag fornemmes toner af karameller, chokolade, krydderier og mørke tørrede frugter.

Anmeldelser: 500 Sherry Finish har fået flere flotte internationale anmeldelser, blandt andet har denne dejlige whisky fået sølvmedalje ved International Wine & Spirits Competition (IWSC).

399,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Tullibardine - Single Highland Malt


Tullibardine er et lille selvstændigt destilleri, der i dag ejes af bourgogne-familien Picard. Det er et af de meget få tilbageværende små uafhængige destillerier i Skotland.

Stedets historie trækker tråde tilbage til slutningen af 1400-tallet, hvor der blev brygget øl på stedet. Det nuværende destilleri er opført i 1947, og siden da er Tullibardine blevet handlet adskillige gange, ligesom det i flere perioder har været lukket ned.

Men det er faktisk slet ikke destilleriets gloværdige historie, der er interessant. Det er langt mere interessant, hvad der sker lige nu, og hvad planerne er for fremtiden. Lige nu har Tullibardine et lille lækkert sortiment af gode prisvenlige aftapninger. Dette kombineres med nogle få limiterede aftapninger hvert år. De nuværende ejere har investeret kraftigt for at bygge flere lagerbygninger, egen tappehal og et helt nyt besøgscenter, som forventes færdigt i 2017. Fremtiden tegner derfor meget lys for Tullibardine, og det har man også kunnet se af de mange fine medaljer og anmeldelser, destilleriet har modtaget de seneste år.

Jim Murray skriver: "We are getting to the stage now where Tullibardine is now becoming one of the true great Single Malts of Scotland.

Type:Single Malt Whisky
Land:Skotland
Område:Highland
Størrelse i CL:70
Årgang:nv
Alkohol %:43
Lagret på egefad:Ja i 8 år på Bourbon fade og 1 år på PX Sherry fade
Drikketemperatur:14-16 grader