Tormaresca, Neprica Rosso IGT 2015

  • Køb 6 flasker for kun kr. 99 pr. fl. og spar kr. 60 i alt.


Néprica fremstilles af 40% Negroamaro, 30% Primitivo og 30% Cabernet Sauvignon, høstet på Masseria Maime i San Pietro Vernotico og Bocca di Lupo i Minervo Murge. Vinens navn er en sammensætning af de tre druesorter; Né – Pri - Ca. Hver druesort høstes ved optimal modenhed, og vinificeres separat på temperatur kontrollerede ståltanke. Den unge vin lagres på tanke i 8 måneder og minimum 4 måneder på flaske før den sendes på markedet.

Duft og smagsnoter: Neprica har en fortryllende rubinrød farve. Duften er imødekommende med et væld af røde frugter, blomme, kirsebær og violer. Smagen er blød, harmonisk og fint afbalanceret. 

Serveringsforslag: Prøv Neprica til f.eks. grillet svinekød, kalv eller lam. Også velegnet til pastaretter med fyldige saucer.

★★★★★ i Gastro; "Det nytter ikke at have fordomme i vinens verden mere. Hvis nogensinde! Hvad laver cabernet sauvignon i et blend fra Syditalien, var mit udgangspunkt... Det er blot ligegyldigt, for med Neprica i glasset, er man hensat til sydlige himmelstrøg. Neprica er Tormaresca-ejendommenes (der er nemlig to) kioskbasker og endnu en gang understreges chefens evner. Antinori, som ejer Tormaresca, har altid bid, kant, syre og tanin i sine vine. Gamle Piero vil det sådan, og Renzo Cotarellla som chefvinmager sørger for, det sker. Cabernets peber- og grafittoner frisker op på negroamaro og primitivos lette sødme. Primitivos mørkerøde hindbærduft og bitterkirsebærrene fra negroamaro understreges af kontant syre og let tannisk bid. Vi er lysår fra både gammeldags syditaliensk sveskesødme og moderne manipuleret glathed. Herlig drik, også til prisen."

Best Value, Wine Spectator, June 2015; "This creamy red takes a modern tack, with mocha and spice accents to the pureed boysenberry frit. Bright and balanced, with a lightly chewy finish of moderate length. Negroamaro, Primitivo and cabernet Sauvignon. Drink now through 2018."

109,00 kr
  • Køb 6 for 594 og spar 10%
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Tormaresca - Toscanas berømte Antinori familie i Puglia At den berømte toscanske vinfamilie Antinori i 1998 etablerede sig i Puglia blev både i den italienske og internationale vinverden regnet som en blåstempling af regionens kvalitetspotentiale. Antinoris Puglia vine sælges under navnet Tormaresca, og vinene fremstiles på Antinoris to ejendomme: Bocca di Lupo, der befinder sig i Castel Del Monte DOC området. Ejendommen omfatter 130 ha. vinmarker nær Vulture vulkanen, hvor klimaet er varmt, tørt og med et stort interval mellem dag og nattetemperaturer, som sikrer modne druer med optimal friskhed i aromaerne. Masseria Maime, befinder sig i et af de smukkeste områder i Salento. Ejendommen, der ligger nær Adriaterhavets kyst, omfatter 250 ha. tilplantet med vinstokke, og 85 ha. med oliventræer. Den Italienske vinguide Gambero Rosso skiver i 2014 udgaven ”i løbet af 15 år er Tormaresca blevet et af de mest succesfulde vinerier i regionen".

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Puglia
Størrelse i CL:75
Årgang:2015
Druesorter:40% Negromaro, 30% Primitivo og 30% Cabernet Sauvignon
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste 8-10 år