Tormaresca, Caste del Monte, Pietrabianca, Chardonnay IGT 2014

  • Køb 6 flasker for kun kr. 169,- pr fl. og spar kr. 180 i alt.


Pietrabianca er i al sin enkelhed Puglias bedste Chardonnay. Farven er lys strågul, duften er intens med aromaer af hvide blomster, fersken og vanilje. Smagen har en eminent kombination af rigdom, kompleksitet og friskhed, der sætter denne vin i en klasse helt for sig selv blandt Puglias hvidvine. Bør sammenlignes med en fin hvid Bourgogne.

Duft og smagsnoter: Farven er lys strågul, Duften er intens med aromaer af hvide blomster, fersken og vanilje. Smagen har en eminent kombination af rigdom, kompleksitet og friskhed, der sætter denne vin i en klasse helt for sig selv blandt Puglias hvidvine. Bør sammenlignes med en fin hvid Bourgogne.

Den Italienske vinguide Gambero Rosso skiver i 2014 udgaven ”i løbet af 15 år er Tormaresca blevet et af
de mest succesfulde vinerier i regionen". 

199,00 kr
  • Køb 6 for 1014 og spar 16%
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Tormaresca - Toscanas berømte Antinori familie i Puglia

At den berømte toscanske vinfamilie Antinori i 1998 etablerede sig i Puglia blev både i den italienske og internationale vinverden regnet som en blåstempling af regionens kvalitetspotentiale. Antinoris Puglia vine sælges under navnet Tormaresca, og vinene fremstilles på Antinoris to ejendomme: Bocca di Lupo, i Castel Del Monte DOC området. Ejendommen omfatter 130 ha. vinmarker nær Vulture vulkanen, hvor klimaet er varmt, tørt og med et stort interval mellem dag og nattetemperaturer, som sikrer modne druer med optimal friskhed i aromaerne. Masseria Maime, befinder sig i et af de smukkeste områder i Salento. Ejendommen, der ligger nær Adriaterhavets kyst, omfatter 250 ha. tilplantet med vinstokke, og 85 ha. med oliventræer.

Den Italienske vinguide Gambero Rosso skiver i 2014 udgaven ”i løbet af 15 år er Tormaresca blevet et af
de mest succesfulde vinerier i regionen".

Yderligere information

Type:Hvidvin
Land:Italien
Område:Puglia
Størrelse i CL:75
Årgang:2014
Druesorter:90% Chardonnay 10% Fiano
Alkohol %:13,0
Lagret på egefad:Ja 6 måneder på fransk og ungarsk eg.
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste 5-6 år