Tormaresca, Caste del Monte, Bocca di Lupo 2011

Duft og smagsnoter: Med Bocca di Lupo i glasset får du en dybrød og kraftig vin, med stor kompleksitet og noter af krydderier, mynte, egetræ, blæk, marmelade, svesker og kirsebær. Smagen er magtfuld og blød med flot struktur og en fantastisk balance, elegance og stor eftersmag. 

Serveringsforslag: Serveres til festmiddage med vildt, lam, oksekød, simreretter med indkogte saucer eller modne oste.

Anmendelser:
17,5/20 point, Forlaget-smag.dk; "Ulvens mund hedder den ordret. Det betyder også en ulvegrav, og sådan smager den ikke. Den smager som vulkansk lakrids! Potent, eksplosivt, charmerende og saftigt, hvor Aglianico får lov til at udfolde sit udfordrende mix af robust druesødme og tør bærsmag. Koket – og alligevel solid – og meget personlig. Herlig, udfordrende madvin." 

★★★★★ i Ekstra Bladet; "Vin på druen aglianico fra Puglien. En tør tanninrig vin med kirsebær, brombær, læder, kamfer og vanilje. Kaldes også syditaliens nebbiolo hvilket man forstår. Stadig en hel del rå tanniner men spændende vin med en lang tør eftersmag og pæn syre. Meget atypisk hvad man ellers støder på fra Puglien.
499,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Tormaresca - Toscanas berømte Antinori familie i Puglia

At den berømte toscanske vinfamilie Antinori i 1998 etablerede sig i Puglia blev både i den italienske og internationale vinverden regnet som en blåstempling af regionens kvalitetspotentiale. Antinoris Puglia vine sælges under navnet Tormaresca, og vinene fremstilles på Antinoris to ejendomme: Bocca di Lupo, i Castel Del Monte DOC området. Ejendommen omfatter 130 ha. vinmarker nær Vulture vulkanen, hvor klimaet er varmt, tørt og med et stort interval mellem dag og nattetemperaturer, som sikrer modne druer med optimal friskhed i aromaerne. Masseria Maime, befinder sig i et af de smukkeste områder i Salento. Ejendommen, der ligger nær Adriaterhavets kyst, omfatter 250 ha. tilplantet med vinstokke, og 85 ha. med oliventræer.

Den Italienske vinguide Gambero Rosso skiver i 2014 udgaven ”i løbet af 15 år er Tormaresca blevet et af de mest succesfulde vinerier i regionen".

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Puglia
Størrelse i CL:75
Årgang:2011
Druesorter:100% Aglianico
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Kan med fordel gemmes yderlig et par år inden åbning men kan gemmes i 10-15 år endnu