Tokaji, Aszu 5 Puttonyos 2004

Tokaji, Aszu 5 Puttonyos 2004

Den lille klassiske buttede Tokaj flaske vidner om intensitet og markant syre. Det er præcis hvad man får med denne vin. Duften har oxideret druesaft og tørrede frugter med abrikos i hovedrollen både i duft og smag. Endnu mere dybde og længde. Mere intens og mørkere i farven. Lagringspotentiale på omkring de 40år hvis man kan vente.
 
 
219,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Tokaj Classic

De søde Tokaj vine fra Ungarn har altid været meget anset for deres høje kvalitet og lange levealder. Men i næsten et halvt århundrede blev de gyldne dråber overset og kvaliteten gik ned af bakke.
 

 I de tidlige 90'ere besluttede nogle producenter i Tokaj sig for at investere i kældre og teknik samt reducere volumen af vin for at opnå en højere kvaliteten. Tokaj Classic er som navnet fremgår den gamle autentiske stil. Mørk gylden i farven og let oxideret stil med markant syre.

 De nuværende ejere købte i 1994 den over 400 år gamle ejendom og den dertil hørende vinkælder, hvorefter kvaliteten er gået op.

 De seneste fem år har Tokaj Classic vundet Hungarian Gold Medal af International Wine&Spirits som bedste Tokaj producent.

 Alle vinene lagres i kælderen som ligger 15meter under jorden og har en temperatur mellem 11-12 grader året rundt. Lagrings potentiale er for de fleste vine på mellem 40-70 år. Og det lange varme efterår i Tokaj med masser af fugt og omgivet af bjerge giver optimale betingelser for Botrytis svampen.

 Yderligere information

Type:Dessertvin
Land:Ungarn
Område:Tokaj-Hegyalja (Mád)
Størrelse i CL:25
Årgang:2004
Druesorter:Furmint
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Nej
Drikketemperatur:8-10 grader
Holdbarhed:Op til 40 år fra høståret