The Whistler, The Good, The Bad & The Smoky - Blended Malt

Denne meget specielle irske whiskey er en blended malt med maltwhisky fra hele tre irske destillerier. Whiskeyen er blevet blandet sammen, og har efterfølgende lagret i en periode på 10 måneder på 125 liters quarter casks fra det skotske destilleri Laphroaig. Dette har bidraget til en meget røget og aromatisk smagsoplevelse.
 
Whiskeyen er aftappet uden kuldefiltrering eller tilsætning af farvestof, men blot nedjusteret til 48%.

449,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Boann er et familieejet destilleri, der er beliggende nord for Dublin i Drogheda i hjertet af Boyne Valley. Det er grundlagt af Pat Cooney og hans kone Maria, men parrets fire børn er alle involveret i forretningen. Pat Cooney har tjent sine penge i øl- og vandindustrien. Igennem en periode på 40 år, fik han opbygget Irlands største distributionsselskab (Gleeson Group) og via salget af forretningen i 2012, fik han frigivet en masse midler, som han nu bl.a. har placeret i whiskey-produktion.

Destilleriet er helt nybygget, og et af de flotteste destillerier i hele Irland. I forlængelse af destilleriet har Cooney familien endvidere opført et smukt mikrobryggeri, hvor der produceres nogle fantastiske specialøl. Destilleriet rummer også besøgscenter og en lille restaurant.

 

Myten om gudinden Boann
Destilleriet er opkaldt efter gudinden Boann, der var gift med Nechtan (kongen af bronzealderfolket). Gudinden skulle efter sigende havde været skyld i at en magisk brønd i området skulle være bruset så voldsomt op, at den derved har skabt River Boyne. Ved den lejlighed skulle hun selv være omkommet efter først at have mistet en arm, et ben og derefter et øje. Boann er blevet et symbol for viden og kreativitet, og hendes navn lever videre i River Boyne, som endnu i dag har historisk, mytisk og spirituel betydning i irsk kultur.

Yderligere information

Type:Irsk blended whisky
Land:Irland
Område: 
Størrelse i CL:70
Årgang:NV
Alkohol %:48
Lagret på egefad:
Drikketemperatur:14-16 grader