Terre del Moro, Amarone della Valpolicella Classico, 2021
Ægte Amarone, der er produceret i den populære og holdbare stil, som giver en saftig, svesket og let sødlig Amarone. Vinen har en lækker lang og vedholdende eftersmag. Smagen er varm og intens med en krydret tone af kirsebær, svesker og blommer. En stor vinoplevelse!
Drueindholdet er Corvina (60%), Corvinone (20%), Rondinella (15%) og Molinara (5%) der håndhøstes og lægges til tørre i ca. 4 måneder i små åbne trækasser. En proces, hvor smagsstoffer og sukkerindhold koncentreres.
I januar måned foretages en nænsom sortering og efterfølgende presningen af de tørrede druer. "Maceration" foregår over 35 dage og efterfølgende gæres vinen ved en kontrolleret temperatur. Efter vinifikationen lagres vinen i 12 måneder på små franske egefade (barriques), og efterfølgende endnu 10-12 måneder på flaske inden vinen forlader kælderen.
Servering
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til de mest kraftige kødretter, eksempelvis haresteg, flæskesteg eller andesteg. Kan også anvendes som hyggevin eller til gode modne oste, eksempelvis Gorgonzola. Vinen bør iltes efter åbning af flasken, og oplevelsen bliver endnu bedre, hvis vinen står på karaffel i 1-2 timer før servering.
- 1-3 dages levering
- Gratis fragt ved køb over 1000,-
- Afhent gratis i butikken
Detaljer
Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til de mest kraftige kødretter, eksempelvis haresteg, flæskesteg eller andesteg. Kan også anvendes som hyggevin eller til gode modne oste, eksempelvis Gorgonzola. Vinen bør iltes efter åbning af flasken, og oplevelsen bliver endnu bedre, hvis vinen står på karaffel i 1-2 timer før servering.
Terre del Moro
skabes af den vinpassionerede Veneto-familie Arduini, der har en lang tradition for produktion af regionens klassiske vine.
Yderligere information
Type: | Rødvin |
Land: | Italien |
Område: | Veneto |
Størrelse i CL: | 75 |
Årgang: | 2021 |
Druesorter: | Corvina, Rondinella, Corvinone, Molinare |
Alkohol %: | 16% |
Lagret på egefad: | 12 måneder på 225 L franske barrique |
Drikketemperatur: | 16-18 grader |
Holdbarhed: | 12-15 år fra høståret - Bliver sødere med årene |