Terre del Moro, 2017 - Valpolicella Classico Superiore Ripasso

En saftig, varm og velsmagende Ripasso, der er produceret efter den helt korrekte Ripasso metode, hvor Valpolicella-vinen gærer på kvaset af husets Amarone.
129,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

Terre del Moro Ripasso produceres på druerne Corvina (60%), Corvinone (20%) og Rondinella (20%). Efter en nænsom sortering af druerne, presning og gæring lagres vinen indtil februar måned, hvor vinen igen gæres - nu med kvaset fra Amarone produktionen. Dermed opnår vinen en rigere farve, og der udtrækkes mere aroma, og alkoholen øges. Herefter lægges vinen igen til lagring, denne gang i 12 måneder på små franske egefade (barriques), og endnu 6 måneder på flaske inden den forlader kælderen. 

Resultatet er en ualmindelig velsmagende Ripasso, med varme og kraft. Farven er flot rubinrød. Der stiger en lækker mandelagtig aroma op af glasset, som virkelig giver appetit på at smage vinen i store mundfulde.

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til gode kraftige kødretter evt. krydret kød fra grillen. Den kan også anvendes til gode modne oste. Vinen bør iltes efter åbning af flasken, og oplevelsen bliver endnu bedre, hvis vinen står på karaffel i 1-2 timer før servering.

Terre del Moro skabes af den vinpassionerede Veneto-familie Arduini, der har en lang tradition for produktion af regionens klassiske vine.

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Veneto
Størrelse i CL:75
Årgang:2017
Druesorter:
Corvina (60%), Corvinone (20%) og Rondinella (20%)
Alkohol %:14,5 %
Lagret på egefad:Fyldt på Amarone-fade
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og de næste 3-4 år.