Terre Brune, Carignano del Sulcis 2018 Santadi
Klassifikation: Carignano del Sulcis D.O.C. superiore
Jordbundsforhold: Sandet og lerholdig
Udbytte/hektar: max. 40 hl
Alder for vinstokke: op til 100 år
Gæring: Maceration (15-16 dage) og alkoholgæring i ståltanke ved 25-28° C, efterfulgt af malolaktisk gæring i barriques af fransk egetræ
Lagring: 16-18 måneder på nye og et år gamle barriques af fransk egetræ, efterfulgt af et år på flaske
Farve: Mørk rubinrød
Duft og smagsnoter: Intens og åben, med solmodne mørke bærfrugter, mynte og lidt ristet kaffe. Smagen er flot og velstruktureret med masser af koncentration og solmodne frugtaromaer, der går flot i spænd med tonerne fra det brændte træ
Mad og vin: Passer rigtig godt til kraftige kødretter, gerne vildt samt vellagret oste
- 1-3 dages levering
- Gratis fragt ved køb over 1000,-
- Afhent gratis i butikken
Beskrivelse
Detaljer
Kooperativet Cantina di Santadi der blev stiftet i 1960, har i dag ca. 215 medlemmer. De ca. 500 hektar vinmarker der er grundlaget for Santadis produktion, er spredt ud på 9 forskellige kommuner i det sydøstlige hjørne af Sardinien. Den samlede produktion for kooperativet er på 1.000.000 flasker fordelt på 11 forskellige vine.
Yderligere information
Type: | Rødvin |
Land: | Italien |
Område: | Sardinien |
Størrelse i CL: | 75 |
Årgang: | 2018 |
Druesorter: | 95% Carignano og 5% Bovaleddu |
Alkohol %: | 14,5 |
Lagret på egefad: | 16-18 måneder på nye og et år gamle barriques af fransk eg. |
Drikketemperatur: | 16-18 grader |
Holdbarhed: | Op til 15 år fra høståret. |