Tenuta Montecchiesi, 2018 Selverello Syrah – Cortona DOC

Montecchiesis marker med Syrah er beliggende i området Selverello i Cortona i 280 meters højde. Her stortrives Syrah, som høstes med håndkraft i midten af september måned. Efter høsten foretages en ”kold maceration”, hvorefter vinen gæres. Efterfølgende foretages en malolaktisk gæring på tank inden vinen lagres i seks måneder på egetræsfade.

Resultatet er en flot rubinrød vin med masser af toner med frisk frugt, der pirrer sanserne, når man stikker næsen i glasset. I smagen kommer de klassiske krydrede toner i forgrunden. En fyldig, kraftig og lækker rødvin med glatte og elegante tanniner. Afslutningen er lang og vedholdende.

149,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Ejendommen er grundlagt i 1956 af Enrico Martini di Cigala og hører hjemme i Gaiole in Chianti, i Toscanas Siena-provins, en kommune, der er kendt for at producere smagsrige, lagringsværdige og dermed strukturerede Chianti’er. Siden 1992 er ejendommen blevet drevet af Enricos børn, Luca, Francesco og Elisabetta, idet Luca og Francesco har ansvaret for kælder og marker, mens Elisabetta står for det administrative. Ejendommen består af i alt 160 ha jord, heraf 30,5 ha vinmarker og der fremstilles ca. 55.000 flasker årligt. Disse marker er vejende beplantet med Sangiovese, som er druen, der umiskendeligt giver Chianti sin egenkarakter, men der findes ligeledes en smule Canaiolo, Malvasia og Trebbiano, og de to sidstnævnte anvendes til ca. 900 halvflasker af en fortryllende dyb og rig Vinsanto, der på traditionel vis lagres i 5 år på små 50 liters fade kaldet caratelli.

Målet her er således at fremstille rene, præcise og varietaltro vine, der nøje udtrykker deres ”territorio”, som er den italienske sproglige ækvivalens til det franske ”terroir”. Familien var tidligt bevidste om Chiantis lidt blakkede ry og var blandt de første der fornemmede den internationale tendens og smag for mere primærfrugtige vine. Ambitionsniveauet er følgelig højt! Chianti herfra er meget velstrukturerede, som Gaiole-Chianti bør være det, men vinene er samtidig rige på frugt og har en usædvanlig dybde og karakter. De er karakteriserede ved en præcist defineret duft-og smags-profil af kirsebær og sorte frugter, lakrids, læder, tobak og så en særlig mineralsk komponent, der giver dem deres bestemte egenart. Kvaliteten af vinene må siges at være standardsættende for Sangiovese-vine på alle niveauer.

Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Toscana
Størrelse i CL:75
Årgang:2018
Druesorter:Syrah
Alkohol %:14,5
Lagret på egetræsfade:Ja i 20-22 mdr. på franske barriques og derefter 15 mdr. på flaske
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Kan drikkes nu og gemmes i 7-9 år.