Teeling Whiskey, Wonders of Wood, 1 edt.

Den første aftapning i Wonders of Wood-serien fra Teeling Whiskey og sikke en skønhed! En vaskeægte Single Pot Still-whiskey, lagret udelukkende på virgin Chinkapin-eg. ”Og hvad Chinkapin-eg?”, spørger du? Chinkapin er en særlig slags egetræ, der er hjemmehørende i det østlige USA. Det bruges ikke så tit til fade, men resultatet her er ekstraordinært godt, med en perfekt kombination af ”wood spice” og den krydrethed, man typisk får fra Single Pot Still Whiskey. Denne udgave af Teelings Wonders of Wood er destilleret 3 gange, og tappet ved 50% alkohol uden kølefiltrering.

Farve: Smukt ravfarvet.
Duft: Kraftig, krydret duft præget af nyopskåret egetræ, flødekaramel og julekrydderier.
Smagsnoter: Cremet mundfølelse med noter af toffee, ingefær, sort peber og træ.

995,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type:Irish Whiskey
Land:Irland
Område:Dublin
Størrelse i CL:70
Årgang:NV
Alkohol %:50%
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:16-18 grader

 

Om producenten

Teeling-familien har lavet irsk whiskey siden 1782, da Walter Teeling åbnede sit whiskeydestilleri på Marrowbone Lane i Dublin. Dublin har traditionelt været hjertet af Irlands whiskeyproduktion. Historien om Irlands whiskeyproduktion er utrolig spændende og dramatisk og hænger i høj grad sammen med landets samhørsforhold til England på godt og ondt. Hele 37 destillerier havde røg i skorstenene i starten af det 20ende århundrede, men ét efter ét lukkede destillerierne og siden 1976 har der ikke været destilleret whiskey i Dublin - indtil nu! The Teeling Whiskey Distillery er det første nyåbnede destilleri i Dublin i over 125 år og Teeling-familien ser det som sin mission at bringe destillationskunsten tilbage til hjertet af Dublin!

Den smagfulde whiskey kommer fra 3 skinnende pot stills, som er opkaldt efter Jack Teelings 3 døtre. 25% af produktionen dedikeres til whiskey af eksperimenterende art, hvilket gør Teeling til ét af de mest spændende destillerier at holde øje med i fremtiden.