Teeling Whiskey, Single Grain 13 years Bordeaux Cask

Teeling 13 Year Old Single Grain er et udtryk for Teeling's fokus på at drive udviklingen af irsk whisky.

En helt unik stil inden for irsk whisky, der skubber konventionens grænser, i skæringspunktet mellem hvor gammelt møder nyt. Fremstillet ved hjælp af en ukonventionel mash bill på 95% majs og 5% maltet byg, der er blevet tripple destilleret og modnet oprindeligt på ex-bourbon fade, før ekstra modning i yderligere fire år i ex-Bordeaux rødvinsfade. Tappet på 50% på uden kølingefiltrering, hilket sikrer at whiskyens sande karakter bevares.

Farve: Rav.
Duft: Floral duft, modne kirsebær, kanel og røde frugter.
Smag: Sommerbær med vaniljecreme, bløde honningnoter. En finish af krydderi, tørre tanniner, ristet egetræsnoter.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

799,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type:Irish Whiskey
Land:Irland
Område:Dublin
Størrelse i CL:70
Årgang:NV
Alkohol %:46%
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:16-18 grader

 

Om producenten

Teeling-familien har lavet irsk whiskey siden 1782, da Walter Teeling åbnede sit whiskeydestilleri på Marrowbone Lane i Dublin. Dublin har traditionelt været hjertet af Irlands whiskeyproduktion. Historien om Irlands whiskeyproduktion er utrolig spændende og dramatisk og hænger i høj grad sammen med landets samhørsforhold til England på godt og ondt. Hele 37 destillerier havde røg i skorstenene i starten af det 20ende århundrede, men ét efter ét lukkede destillerierne og siden 1976 har der ikke været destilleret whiskey i Dublin - indtil nu! The Teeling Whiskey Distillery er det første nyåbnede destilleri i Dublin i over 125 år og Teeling-familien ser det som sin mission at bringe destillationskunsten tilbage til hjertet af Dublin!

Den smagfulde whiskey kommer fra 3 skinnende pot stills, som er opkaldt efter Jack Teelings 3 døtre. 25% af produktionen dedikeres til whiskey af eksperimenterende art, hvilket gør Teeling til ét af de mest spændende destillerier at holde øje med i fremtiden.