Teeling Whiskey, Blackpitts Big Smoke Cask Strength

Teeling Blackpitts er endelig kommet i en cask strength udgave og den har fået det passende tilnavn ”Big Smoke” – det er nemlig et af de få eksempler på røget whiskey fra Irland.

Den originale udgave var en stor succes, og nogle ekstra procenter har bestemt ikke gjort den værre! Big Smoke er tappet ved 56,5% i kun 8.400 eksemplarer på verdensplan.

Farve: Gylden.
Duft: Masser af lejrbålsrøg, sødt duftende noter af ahornsirup og grillet ananas.
Smagsnoter: Både frugt, krydderier, røg og florale noter a la lavendel.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, men måske lige med en dråbe vand eller to.

629,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type:Irish Whiskey
Land:Irland
Område:Dublin
Størrelse i CL:70
Årgang:NV
Alkohol %:56,5%
Lagret på egefad:Ja
Drikketemperatur:16-18 grader

 

Om producenten

Teeling-familien har lavet irsk whiskey siden 1782, da Walter Teeling åbnede sit whiskeydestilleri på Marrowbone Lane i Dublin. Dublin har traditionelt været hjertet af Irlands whiskeyproduktion. Historien om Irlands whiskeyproduktion er utrolig spændende og dramatisk og hænger i høj grad sammen med landets samhørsforhold til England på godt og ondt. Hele 37 destillerier havde røg i skorstenene i starten af det 20ende århundrede, men ét efter ét lukkede destillerierne og siden 1976 har der ikke været destilleret whiskey i Dublin - indtil nu! The Teeling Whiskey Distillery er det første nyåbnede destilleri i Dublin i over 125 år og Teeling-familien ser det som sin mission at bringe destillationskunsten tilbage til hjertet af Dublin!

Den smagfulde whiskey kommer fra 3 skinnende pot stills, som er opkaldt efter Jack Teelings 3 døtre. 25% af produktionen dedikeres til whiskey af eksperimenterende art, hvilket gør Teeling til ét af de mest spændende destillerier at holde øje med i fremtiden.