Tedeschi, Amarone della Valpolicella 2014

Tedeschis Amarone laves på den klassiske druesammensætning: 30% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella samt 10% andre lokale druesorter. Druerne tørres i ca. fire måneder, og her sørger Riccardo Tedeschi for atholde temperaturen på et konstant lavt niveau. Den kølige tørring sikrer vinen en bemærkelsesværdig intensitet, også selvom Riccardo efterfølgende fadlagrer vinen i op til tre år inden frigivelse.

Duft og smagsnoter: Tedeschis Amarone Classico byder på en indtagende duft af sødmefulde bær nuancer af mineraler, læder, cedertræ og et strejf af mandel. Smagen er rig og fyldig med masser af moden, intens frugt, og munder ud i en lang
finish med den karakteristiske let bitre aroma (på italiensk amaro), som har lagt navn til denne ædle vin.

Serveringsforslag: Nydes stille af rummelige glas op til ti-femten år fra høståret, gerne som ledsager til festmåltider med f.eks. kraftigt fjerkræ.

349,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

Tedeschi: Vin i fem generationer Familien Tedeschi har dyrket vin i fem generationer. Huset blev grundlagt i1824, da Nicolò Tedeschi satte alle sine sparepenge i nogle vinmarker. Samtidig gjorde han det til en familietradition at investere hver en spareskilling i marker, hver gang man fik chancen for at købe i de aller bedste mikroklimaer. I dag ledes huset af Nicolòs tipoldebarn, Riccardo Tedeschi,som nyder godt af familiens jordbesiddelser i de allerbedste dele af Valpolicella og Soave.

De bedste marker Tedeschis marker ligger på skråninger ved byen Pedemonte i hjertet af Valpolicella Classico-distriktet. Jordbunden består af jernholdigt ler og pletvise forekomster af limsten. Leret giver druer med perfekt modenhed og stor smagsfylde, mens limstenen giver vinene syre og vibrerende spændstighed.

Medstifter af Familia Amarone Familien Tedeschi er medstifter af Familia Amarone; en sammenslutning af topproducenter, som forsøger at komme de underlødige eller ligefrem forfalskede Amarone- og Valpolicella-vine til livs. Blandt andet arbejder sammenslutningen for at indskrænke de tilladte dyrkningsarealer til kun atomfatte skråninger; I dag stammer mere end halvdelen af al Amarone fra fladt terræn, og der kan man simpelthen ikke dyrke kvalitetsvin.

Kort Information:
 
Type:Rødvin
Land:Italien
Område:Veneto
Størrelse i CL:75
Årgang:2014
Druesorter:30% Corvina, 30% Corvinone, 30% Rondinella samt 10% andre lokale druer
Alkohol %:15
Lagret på egefad:Ja i op til 3 år
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 10-15 år fra høståret