Talinay Pinot Noir 2013, Vina Tabali

Talinay Pinot Noir 2013, Vina Tabali
Talinay er Chiles mest ambitiøse Pinot Noir. Druerne er plantet i Tabalis Salala vinmark, der nyder godt af en unik beliggenhed i en lille dal med fri passage for de kølende briser fra Stillehavet. Jordbunden består her, som det eneste vinmark i Chile, af kalk og limsten, som vi kender det fra Bourgogne i Frankrig. Den maksimale gennemsnitstemperatur om sommeren når aldrig over 23,5 grader, og morgenerne er præget af områdets berømte Camanchaca tåge. Druerne modnes langsomt og bevarer dermed friskheden i aromaerne optimalt.


Duft og smagsnoter: Med Talinay i glasset får du en vin med den klassiske glødende og transparente Pinot Noir farve. Duften er kompleks og mineralsk med en intens duft af røde bær. Smagen er fyldig, rig med Pinot Noir druens silkeagtige tekstur og en lang, frisk og delikat eftersmag. Uden sammenligning Chiles bedste og mest "Burgundiske" Pinot Noir.

Anmeldelser:
★★★★★ i Ekstra Bladet; "Mørke skovbær i duften, rimelig fyldig og en kraftig Pinot meget burgundisk. Skovbær, hindbær, mineraler og jord fornemmes i smagen. Stadig en del tannin, men en yderst flot Pinot."

2009 årgangen fik 91 point hos Parker - 2010 årgangen er ikke anmeldt endnu.

169,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Chile
Område: Limarí Valley
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2013
Druesorter: Pinot Noir
Alkohol %: 13,5
Lagret på egefad: Nej
Drikketemperatur: 15-17 grader
Holdbarhed: Drikkemoden nu og kan gemmes op til 3-4 år.