Stauning Young Rye Whisky, Second Opinion

Nedsat pris grundet  lille skade øverst på æsken, 

 

Beskrivelse:

Modningen har også som altid fundet sted på Virgin American White Oak fade og derfor har den efter relativt kort tids modning fået masser af farve og smag.

Info:
- 50 cl
- 48 % vol.
- Destilleret 2009/2010
- Tappet 2011
- Ikke kølefiltreret

BEMÆRK: Ufiltreret – Der kan forekomme bundfald.

SMAGSNOTER:
Den en er varm, venlig og frisk, krydret, fed, fyldig og virker betydeligt ældre end alderen antyder. Man fornemmer tydeligt rugen/råfrugten og genkender duften fra friskbagt rugbrød. Der er noter af karamel, vanilje, peber, tørret frugt, æble og egetræ i både duft og smag.

Specialpris 4.995,00 kr

Pris: 5.995,00 kr

RÅDIGHED: Ikke på lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

Stauning Young Rye, Second Opinion

 

- Bedømmelse i Whisky Bible 2013 - Det var selvfølgelig med stor spænding, at vi i the Whisky Bible 2013 kunne læse Jim Murrays bedømmelse af yderligere tre flasker fra Stauning Whisky. Man kan ikke lade være med at håbe det bedste og frygte det værste.Frygten blev heldigvis gjort til skamme.Sidste år fik Stauning Rye – First impression tildelt hele 88 point.I år skulle vi så se, hvordan det ville gå for:Stauning Whisky 1st Edition – Traditional Stauning Whisky 1st Edition – Peated Stauning Rye – Third solution Alle tre flasker er vi stolte af, og det er ikke blevet mindre med de positive ord og den flotte bedømmelse i the Whisky Bible 2013.Stauning Whisky 1st Edition – Traditional fik 87 point.

Vi er stolte af, at det er lykkes os at lave en ægte dansk single malt whisky, der opnår så flot en vurdering. Den er trods alt kun tre år, men den tager gerne kampen op med ældre og mere etablerede flasker.Som Jim Murray skriver:”What a way to enter the world whisky stage.”Stauning Rye – Third solution skulle forsøge at leve op til de 88 point, som Stauning Rye – First impression fik. Det gik heldigvis meget godt, da den fik 92 point. Han fortsætter med at sige, at vores Rye har potentialet til blive en ”World classic”. Så er det jo bare vores opgave at leve op til det i de kommende år.

Til sidst har vi så Stauning Whisky 1st Edition – Peated. Vi vidste godt selv, at det er en god whisky, vi har lavet her. Men at vi skulle opleve, at den første røgede whisky, vi frigiver, får hele 94 point og dermed tildeles the Whisky Bible Liquid Gold Award, er lidt uvirkeligt. At den er med i den lille skare af whiskyer, der får 94 point eller mere og dermed får tildelt denne award er vi selvfølgelig meget glade for. Det er dejligt, når vores kompromisløse tilgang til at lave dansk whisky af højeste kvalitet bliver belønnet. Jim Murrays afsluttende bemærkning til hans beskrivelse af Peated 1st Edition er kort og godt:”Absolutely adore it!”

Til jer, der ikke har en udgave af the Whisky Bible liggende, kan I her se hvad vurderingerne betyder med Jim Murrays egne ord:85 – 89,5 Very good to excellent whiskies definitely worth buying.90 – 93,5 Brilliant 94 – 97,5 Superstars whiskies that gives us all a reason to live.
 

Yderligere information

Type:Rye
Land:Danmark
Område:Stauning
Størrelse i CL:50
Årgang:NV
Alkohol %:48,0 %
Lagret på egefad:Ja i 2 år                                                      
Drikketemperatur:16 grader