Stauning, Traditional, 1st Edition, Single Malt Whisky UDSOLGT

På Stauning Whisky malter vi selv vores korn. Det er vi stolte af og det er med til at gøre vores produkter til noget meget særligt på verdensplan. Denne flaske indeholder maltet byg. Råspritten er destilleret to gange på traditionelle pot stills hvilket giver en kompleks whisky med masser af nuancer at gå på opdagelse i. Modningen har fundet sted på 200 liters 1st fill ex. bourbon fade.

Duft og smagsnoter: Whiskyen har en flot lys strågul farve. Den dufter let og af korn. Whiskyen er kompleks med en smag af byg, nougat-olier og demarasukker. Der er en lang eftersmag af byg og nougat. Denne type er en mild, rund og afbalanceret whisky, der vil tiltrække de fleste.

Stauning Traditional er en ikke røget Stauning Single Malt Whisky.

Serveringsforslag: For det fulde udbytte af din Stauning Traditional kan det anbefales at nyde den ved stuetemperatur af et rigtigt whiskyglas – gerne et fra Stauning Whisky.

- Destilleret: 2009
- Aftappet: 2012
- Flaske nr. 511

BEMÆRK: Ufiltreret – Der kan forekomme bundfald

5.995,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

Bag Stauning Whisky står ni mænd med en interesse og nysgerrighed for, om vi kunne lave en dansk single malt whisky.Vi er en blandet flok med så forskellige baggrunde som ingeniør, lærer, kok, slagter, pilot og læge og et aldersspænd fra først i 30’erne til først i 60’erne.Vores forskelligheder har været en stor styrke i arbejdet med at skabe et whiskydestilleri helt fra bunden af. Fra 1. maj 2009 blev én af de ni grundlæggere fuldtidsansat på destilleriet til at stå for den daglige drift. De resterende otte bruger stadig store dele af fritiden på destilleriet.Fra 1. maj 2012 fik vi vores første "rigtige" ansættelse på fuld tid - det var en stor dag. Så nu er vi 10! Med denne ekstra mand har vi fået mulighed for at skalere produktionen op af de gyldne dråber.Fra 18. marts 2013 blev endnu én af de ni grundlæggere fuldtidsansat på destilleriet til at stå for administration, salg, indkøb, marketing og meget andet.
 

Yderligere information

Type:Dansk whisky
Land:Danmark
Område:Stauning, Jylland
Størrelse i CL:50
Årgang:NV
Alkohol %:63,3 %
Lagret på egefad:3 år
Drikketemperatur:14-16 grader