Stauning, El Clasico, Rye Whisky, Vermouth Finish

En vestjysk whisky-dæmon med spansk blod i årerne. Resultatet er en varm og intens smag af friskhøstet korn med et krydret og bittersødt efterspil. En klassiker er født.

Rye whisky og sød vermouth har altid spillet perfekt sammen i den ikoniske cocktail Manhattan. Så hvorfor har ingen tænkt på at lagre whisky på vermouth-fade? Stauning har gjort forsøget og eksperimentet er mere end vellykket. En varmblodet whisky med en dyb, ravgylden farve og en sødlig eftersmag med et bittert strejf af urter. Perfekt til en eksklusiv cocktail eller nydt rent i glasset i selskab med en udsøgt cigar.

Smag / Yderligere info

En eksplosiv og varmblodet whisky med et krydret efterspil. Næsen fyldes med duften af æbler, appelsin og brændt karamel. Læberne mødes med et sødt og bidende kys af tørrede frugter og knust peber. Den varme eftersmag med bittersøde noter af vermouth sidder længe i kroppen.

599,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Detaljer

  • El Clásico er den tredje udgivelse i Stauning Research Series: destilleriets legeplads, hvor vi løsriver os fra traditionerne og giver plads til eksperimenter og nytænkning.
  • El Clásico har lagret 3 år på nye amerikanske egetræsfade og efterfølgende 1 år på gamle, spanske Vermouth-fade.
  • Vermouth indeholder planten malurt og har fået sit navn efter det engelske ord for malurt: “wormwood”.
  • Planten malurt er gennem historien ofte forbundet med ondskab og ulykke, men er også kendt for sin velsmagende bitterhed og for medicinske egenskaber – i de rette mængder.
  • Dæmonen på flaskens label er halvt tyr, halvt dæmon og designet af tattoo-kunstneren Thit Hansgaard / @thithittattoo

 

 

Yderligere information

Type:Rye Whisky
Land:Danmark
Område:Stauning
Størrelse i CL:70
Alkohol %:43%
Lagret på egefad:Vermouth Finish
Drikketemperatur:16 grader