Stark-Condé Three Pines Syrah 2014, Stellenbosch

Denne Syrah er en kraftbombe udover det sædvanlige. En vin, som kun må serveres til de kraftigste kødretter man kan forestille sig. Vinterens og efterårets klassiske danske retter vil elske at blive serveret til Three Pines Syrah. 

Vinen er udelukkende produceret på håndhøstet Syrah fra Jonkershoek Valley - fra de bedste Syrah parceller, som tilhører Strak-Condé.

Vinen fadlagrer i 22 måneder på 300 liters franske egefade, hvoraf 30% er helt nye franske egfade. Tapningen foregår uden nogen form for filtrering.

Serveringsforslag: Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen bør serveres til de absolut kraftigste kødretter - gerne vildt. 

Anmendelser: 
5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev;
Er du vimmer mand ... sikke en rødvin. Den har en afrundet, fortættet og kompleks smag, der giver mindelser om en god Côte Rôtie. 

Wine Spectator: 
93 points

Platter´s Guide 2010: 4 ½ Stars "Highly Recommended"

299,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

José Condé startede i 1998 Stark-Condé i kompagniskab med sin svigerfar Hans Peter Schröder (Stark-navnet er fra hans mors navn). Stark-Condés langsigtede fokus har altid været at producere de bedst mulige vine fra Oude Nektar ejendom. Den primære fokus ligger på at producere "håndlavede" Cabernet Sauvignon vine fra ejendommens egne vinmarker. Jonkershoek Valley har historisk været kendt som et af de bedste områder for Cabernet i Stellenbosch.

Selvom der er mange vingårde der producerer Cabernet i Sydafrika, er det meget få, der betragter det som et speciale. Men det gør netop José Condé.

Alle vinene er "håndlavede" vine, der kun produceres i meget små mængder. Vingårdens samlede produktion ligger normalt kun på omkring 6.000 kasser. Alle Stark-Condé vinene tappes uden filtrering af nogen art, hvorfor et meget højt indhold af aromastoffer er bevaret i vinene.
 
José producerer tre serier af vine.
 
Three Pines serienDisse vine er enkeltmarksvine, produceret på Cabernet Sauvignon og Syrah fra en helt unik højt beliggende vinmark. Rig og helt ren frugtaromaer med en elegant tannin, der er karakteristisk for Jonkershoek Valley, hvor druerne dyrkes. Begge vine har i alle årgange fået 90 points eller højere i Wine Spectator.

Stark-Condé serienDisse tætte rødvine er Stark-Condés varialtal blends. Der er tale om klassisk strukturerede vine med fokus på den elegante og bløde frugt, der karakteriserer Jonkershoek Valley. Der produceres overvejende Cabernet Sauvignon på markerne, men også en smule Syrah (ca. 30%). José har to år i træk fået kåret sin Cabernet Sauvignon som Sydafrikas bedste.
 
Pepin Condé serienPepin vinene er en lille serie af "non-estate wines". De skal ikke opfattes som 2. vine, da der er tale om druer, der er specielt udvalgte fra marker, der udelukkende dyrkes for at indgå i Pepin-serien. Blot ligger markerne udenfor Stark-Condés "zone", og de druetyper José har udvalgt til at indgå i Pepin, findes ikke i Stark-Condés egen zone.
 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Sydafrika
Område:Stellenbosch
Størrelse i CL:75
Årgang:2014
Druesorter:Syrah
Alkohol %:14
Lagret på egefad:Ja i 22 mdr. på 300 L franske fade
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 8 år fra høståret