Stark-Condé, Three Pines, Cabernet Sauvignon 2015

En saftig og spændstig Cabernet, som udfolder hele Sydafrikas store potentiale for fuld drøn. José Condé overgår næsten sig selv - og under alle omstændigheder de omliggende kollegaer - med denne saftige fantomvin. 

Druerne til vinen høstes med håndkraft fra de bedste parceller fra Stark-Condés vinmarker i Jonkershoek Valley.

Vinen fadlagrer i 22 måneder på 300 liters franske egefade, hvoraf 70% er helt nye franske egefade. Tapningen foregår uden nogen form for filtrering.

Drueindholdet er en komposition af 90% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot og 5% Petit Verdot 

Serveringsforslag: Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er særdeles velegnet til kraftige kødretter og gode modne oste.

Tidligere årgangs anmendelser:

Platter´s Guide 2010:
 4 ½ Stars "Highly Recommended"

92 points i Wine Spectator, der skrev;
"Dark, ripe and very polished, with a gorgeous core of crushed plum, cassis and blackberry fruit. Yet there´s plenty of mouthfilling grip, with a touch of loam and tar driving through on the finish."
November, 2010

5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk, der skrev;
"Stor og flot vin. I den kraftige duft lidt grønne toner. I den intense smag masser af Cabernet. Det er en vin, der ubetinget skal skænkes til en kraftig kødret med masse...r af krydderi".

299,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

José Condé startede i 1998 Stark-Condé i kompagniskab med sin svigerfar Hans Peter Schröder (Stark-navnet er fra hans mors navn). Stark-Condés langsigtede fokus har altid været at producere de bedst mulige vine fra Oude Nektar ejendom. Den primære fokus ligger på at producere "håndlavede" Cabernet Sauvignon vine fra ejendommens egne vinmarker. Jonkershoek Valley har historisk været kendt som et af de bedste områder for Cabernet i Stellenbosch.

Selvom der er mange vingårde der producerer Cabernet i Sydafrika, er det meget få, der betragter det som et speciale. Men det gør netop José Condé.

Alle vinene er "håndlavede" vine, der kun produceres i meget små mængder. Vingårdens samlede produktion ligger normalt kun på omkring 6.000 kasser. Alle Stark-Condé vinene tappes uden filtrering af nogen art, hvorfor et meget højt indhold af aromastoffer er bevaret i vinene.

José producerer tre serier af vine.

Three Pines serien Disse vine er enkeltmarksvine, produceret på Cabernet Sauvignon og Syrah fra en helt unik højt beliggende vinmark. Rig og helt ren frugtaromaer med en elegant tannin, der er karakteristisk for Jonkershoek Valley, hvor druerne dyrkes. Begge vine har i alle årgange fået 90 points eller højere i Wine Spectator.
 
Stark-Condé serien Disse tætte rødvine er Stark-Condés varialtal blends. Der er tale om klassisk strukturerede vine med fokus på den elegante og bløde frugt, der karakteriserer Jonkershoek Valley. Der produceres overvejende Cabernet Sauvignon på markerne, men også en smule Syrah (ca. 30%). José har to år i træk fået kåret sin Cabernet Sauvignon som Sydafrikas bedste.
 
Pepin Condé serien Pepin vinene er en lille serie af "non-estate wines". De skal ikke opfattes som 2. vine, da der er tale om druer, der er specielt udvalgte fra marker, der udelukkende dyrkes for at indgå i Pepin-serien. Blot ligger markerne udenfor Stark-Condés "zone", og de druetyper José har udvalgt til at indgå i Pepin, findes ikke i Stark-Condés egen zone.
 

Yderligere information

Type:Rødvin
Land:Sydafrika
Område:Stellenbosch
Størrelse i CL:75
Årgang:2015
Druesorter:90% Cabernet Sauvignon, 5% Merlot og 5% Petit Verdot 
Alkohol %:14,5
Lagret på egefad:Ja i 22 måneder på 300 l. franske egefade, hvoraf 70% er helt nye franske fade.
Drikketemperatur:16-18 grader
Holdbarhed:Op til 10-12 år fra høståret