Stark-Condé, The Field Blend Blanc 2014

Dette er husets eneste hvidvin. De har en meget udfordrende mark på gården - den nederst liggende vinmark, ligesom du kører ind ad porten - der er helt anderledes end de andre marker. Fordi den ligger i bunden af en stejl skråning, samtidig med at den ligger meget tæt på floden, det har en række forskellige geologiske påvirkninger: Der er 11 forskellige jordtyper på denne 2-hektar store mark! Stillet over for denne vanskelige situation, forsøgte vi at gøre det til noget positivt og besluttede at plante en blanding af sorter, der kunne plukkes sammen, for at lave en vin.

Alle druerne blev plukket sammen og presset og fermenteret sammen. Med andre ord, er blandingen sammensat ved høsten. 50% blev fad fermenteret med gær i en blanding af fade med blot en lille del (10%) nye. Blandingen blev fermenteret i tanke. Deres tanke var at tage to sorter, der er rig og aromatisk og blende dem med to, der har en god naturlig syre for at holde vinen frisk. Denne høst gav os lidt mindre Chenin Blanc end i tidligere år. Vinen er rigere og ganske aromatisk og med en lille del tanniner, som du får med Roussanne druen.

169,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

José Condé startede i 1998 Stark-Condé i kompagniskab med sin svigerfar Hans Peter Schröder (Stark-navnet er fra hans mors navn). Stark-Condés langsigtede fokus har altid været at producere de bedst mulige vine fra Oude Nektar ejendom. Den primære fokus ligger på at producere "håndlavede" Cabernet Sauvignon vine fra ejendommens egne vinmarker. Jonkershoek Valley har historisk været kendt som et af de bedste områder for Cabernet i Stellenbosch.

Selvom der er mange vingårde der producerer Cabernet i Sydafrika, er det meget få, der betragter det som et speciale. Men det gør netop José Condé.

Alle vinene er "håndlavede" vine, der kun produceres i meget små mængder. Vingårdens samlede produktion ligger normalt kun på omkring 6.000 kasser. Alle Stark-Condé vinene tappes uden filtrering af nogen art, hvorfor et meget højt indhold af aromastoffer er bevaret i vinene.

José producerer tre serier af vine.

Three Pines serien Disse vine er enkeltmarksvine, produceret på Cabernet Sauvignon og Syrah fra en helt unik højt beliggende vinmark. Rig og helt ren frugtaromaer med en elegant tannin, der er karakteristisk for Jonkershoek Valley, hvor druerne dyrkes. Begge vine har i alle årgange fået 90 points eller højere i Wine Spectator.

Stark-Condé serien Disse tætte rødvine er Stark-Condés varialtal blends. Der er tale om klassisk strukturerede vine med fokus på den elegante og bløde frugt, der karakteriserer Jonkershoek Valley. Der produceres overvejende Cabernet Sauvignon på markerne, men også en smule Syrah (ca. 30%). José har to år i træk fået kåret sin Cabernet Sauvignon som Sydafrikas bedste.
 
Pepin Condé serien Pepin vinene er en lille serie af "non-estate wines". De skal ikke opfattes som 2. vine, da der er tale om druer, der er specielt udvalgte fra marker, der udelukkende dyrkes for at indgå i Pepin-serien. Blot ligger markerne udenfor Stark-Condés "zone", og de druetyper José har udvalgt til at indgå i Pepin, findes ikke i Stark-Condés egen zone.
 

Yderligere information

Type:Hvidvin
Land:Sydafrika
Område:Stellenbosch
Størrelse i CL:75
Årgang:2014
Druesorter:46% Roussanne, 30% Chenin Blanc, 12% Viognier og 12% Verdelho
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Ja, hvoraf 10% er nye fade
Drikketemperatur:7-10 grader
Holdbarhed:Op til 5 år fra høståret