Stark-Condé, Round Mountain, Postcard Series, Pinot Noir 2014

Stark-Condé, Round Mountain, Postcard Series, Pinot Noir 2014

Druerne til denne vin er fra en enkelt økologisk opdrættede vingård beliggende i bjergene omkring 5 km forbi den øverste Hemel-en-Aarde dal, lige over bjerget fra Maanschynkop Nature Reserve. Det er en temmelig isoleret, men spektakulær side - og et modigt valg af vinbonden at forsøge at dyrke økologisk her.

Druerne til denne vin blev håndplukket i slutningen af februar og kørt til vores vingård i Stellenbosch og afkølet natten over til 11 grader. Druerne blev afstilket og sorteret og knust i små åbne tanke og givet en 2-3 dages kold pressning før gæringen påbegyndes. En del af vinen blev efterladt som hele klaser. Den gennemsnitlige fermentering vare i 5-7 dage. Under tørre forhold, blev vinen presset og lagres i kun 2 dage før den bliver hældt på små franske egefade: omkring en tredjedel er nye, 2. og 3. gangs brugte. Vinen fik afslutningsvis en malo-mælkesyregæring og derefter hældt på flaske med en let filtrering efter 11 måneder lagring.

259,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

José Condé startede i 1998 Stark-Condé i kompagniskab med sin svigerfar Hans Peter Schröder (Stark-navnet er fra hans mors navn). Stark-Condés langsigtede fokus har altid været at producere de bedst mulige vine fra Oude Nektar ejendom. Den primære fokus ligger på at producere "håndlavede" Cabernet Sauvignon vine fra ejendommens egne vinmarker. Jonkershoek Valley har historisk været kendt som et af de bedste områder for Cabernet i Stellenbosch.

Selvom der er mange vingårde der producerer Cabernet i Sydafrika, er det meget få, der betragter det som et speciale. Men det gør netop José Condé.

Alle vinene er "håndlavede" vine, der kun produceres i meget små mængder. Vingårdens samlede produktion ligger normalt kun på omkring 6.000 kasser. Alle Stark-Condé vinene tappes uden filtrering af nogen art, hvorfor et meget højt indhold af aromastoffer er bevaret i vinene.

José producerer tre serier af vine.

Three Pines serien Disse vine er enkeltmarksvine, produceret på Cabernet Sauvignon og Syrah fra en helt unik højt beliggende vinmark. Rig og helt ren frugtaromaer med en elegant tannin, der er karakteristisk for Jonkershoek Valley, hvor druerne dyrkes. Begge vine har i alle årgange fået 90 points eller højere i Wine Spectator.

Stark-Condé serien Disse tætte rødvine er Stark-Condés varialtal blends. Der er tale om klassisk strukturerede vine med fokus på den elegante og bløde frugt, der karakteriserer Jonkershoek Valley. Der produceres overvejende Cabernet Sauvignon på markerne, men også en smule Syrah (ca. 30%). José har to år i træk fået kåret sin Cabernet Sauvignon som Sydafrikas bedste.
 
Pepin Condé serien Pepin vinene er en lille serie af "non-estate wines". De skal ikke opfattes som 2. vine, da der er tale om druer, der er specielt udvalgte fra marker, der udelukkende dyrkes for at indgå i Pepin-serien. Blot ligger markerne udenfor Stark-Condés "zone", og de druetyper José har udvalgt til at indgå i Pepin, findes ikke i Stark-Condés egen zone.
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Sydafrika
Område: Stellenbosch
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2014
Druesorter: 100% Pinot Noir
Alkohol %: 14,0
Lagret på egefad: Ja, i 11 mdr på franske fade                        
Drikketemperatur: 15-17 grader
Holdbarhed: Drikkemoden nu og op til 6-7 år fra høståret