Stark-Condé, Elgin, Postcard Series, Pinot Noir 2016

Druerne til denne vin er en blanding fra tre forskellige vinmarker, der ligger i umiddelbar nærhed nær Palmiet floden i Elgin. Vinmarkerne er alle plantet med en blanding af Dijon-kloner.

Alle druerne er håndplukket i små lug kasser og derefter afkølet natten over, før de omhyggeligt sorteres og derefter presset i små åbne tanke. Mosten blev derefter koldt-presset i to dage. Ca. 5% af vinen blev fermenteret i hele bundter. Druerne blev håndpresset hele vejen igennem. Efter primær gæring, bliver vinen pressede i kurve og derefter martret i tønder for malo-mælkesyregæring og efterfølgende fad lagring. Kun fransk eg bliver brugt, primært 2., 3. og 4.-fill og en lille del (ca. 10%) af nye egefade.

Vinmagerens noter: Denne vin har den klassiske jordbær og kirsebær frugt, du forventer fra en pinot med et strejf af pebret asiatisk krydderi, der er typisk for Elgin. Meget smuk fylde med fine polerede tanniner. Fra begyndelsen har vores mål været at producere en elegant  Pinot, ikke en stor, tung, fad-dominerede stil - men en mere feminin stil, med alle de positive elementer fra denne konnotation.

129,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse:

Detaljer

José Condé startede i 1998 Stark-Condé i kompagniskab med sin svigerfar Hans Peter Schröder (Stark-navnet er fra hans mors navn). Stark-Condés langsigtede fokus har altid været at producere de bedst mulige vine fra Oude Nektar ejendom. Den primære fokus ligger på at producere "håndlavede" Cabernet Sauvignon vine fra ejendommens egne vinmarker. Jonkershoek Valley har historisk været kendt som et af de bedste områder for Cabernet i Stellenbosch.

Selvom der er mange vingårde der producerer Cabernet i Sydafrika, er det meget få, der betragter det som et speciale. Men det gør netop José Condé.

Alle vinene er "håndlavede" vine, der kun produceres i meget små mængder. Vingårdens samlede produktion ligger normalt kun på omkring 6.000 kasser. Alle Stark-Condé vinene tappes uden filtrering af nogen art, hvorfor et meget højt indhold af aromastoffer er bevaret i vinene.

José producerer tre serier af vine.

Three Pines serien Disse vine er enkeltmarksvine, produceret på Cabernet Sauvignon og Syrah fra en helt unik højt beliggende vinmark. Rig og helt ren frugtaromaer med en elegant tannin, der er karakteristisk for Jonkershoek Valley, hvor druerne dyrkes. Begge vine har i alle årgange fået 90 points eller højere i Wine Spectator.
 
Stark-Condé serien Disse tætte rødvine er Stark-Condés varialtal blends. Der er tale om klassisk strukturerede vine med fokus på den elegante og bløde frugt, der karakteriserer Jonkershoek Valley. Der produceres overvejende Cabernet Sauvignon på markerne, men også en smule Syrah (ca. 30%). José har to år i træk fået kåret sin Cabernet Sauvignon som Sydafrikas bedste.
 
Pepin Condé serien Pepin vinene er en lille serie af "non-estate wines". De skal ikke opfattes som 2. vine, da der er tale om druer, der er specielt udvalgte fra marker, der udelukkende dyrkes for at indgå i Pepin-serien. Blot ligger markerne udenfor Stark-Condés "zone", og de druetyper José har udvalgt til at indgå i Pepin, findes ikke i Stark-Condés egen zone.
 

Kort information:

Type:Rødvin
Land:Sydafrika
Område:Stellenbosch
Størrelse i CL:75
Årgang:

2016

Druesorter:100% Pinot Noir
Alkohol %:13,5
Lagret på egefad:Ja, heraf 10% i nye fade                        
Drikketemperatur:15-17 grader
Holdbarhed:Drikkemoden nu og op til 5 år fra høståret