Stark-Condé, Cabernet Sauvignon 2014

José Condé er en af de største Cabernet specialister i Sydafrika, og med denne fantastiske vin, underbygger han sin position. Det er et helt enestående glas vin. En betagende kombination med Den Nye Verdens sødme, og klassiske Médoc-toner. Det er ikke uden grund, at netop denne vin er kåret som Sydafrikas bedste Cabernet Sauvignon. Det blev den i øvrigt også i årgang 2006, og Stark-Condé er således det eneste vineri, der har vundet "Old Mutual Trophy" to gange.

Vinen fadlagrer i 18 måneder på 300 liters franske egefade, hvorefter den endelig "blend" sammensættes. Herefter lagres vinen i endnu 4 måneder på fad. 30% af fadene er helt ny fransk eg.

Drueindholdet er en komposition af 85% Cabernet Sauvignon, 6% Petit Verdot 4% Malbec, 3% Merlot og 2% Cabernet Franc.

Serveringsforslag: Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er sårdeles velegnet til kraftige kødretter og gode modne oste.

Tidligere årgangs anmendelser:

Wine Show RSA 2010:
 Winner of the American Express Trophy for Best Cabernet Sauvignon

5 af 5 stjerner i VinAvisen.dk - der skrev;
Superlækker rødvin med fornem duft og en blød, moden og afrundet smag af den gode Cabernet-drue.

Wine Spectator: 
90 points

169,00 kr
ELLER

RÅDIGHED: På lager

Produktbeskrivelse

Detaljer

Beskrivelse

Detaljer

José Condé startede i 1998 Stark-Condé i kompagniskab med sin svigerfar Hans Peter Schröder (Stark-navnet er fra hans mors navn). Stark-Condés langsigtede fokus har altid været at producere de bedst mulige vine fra Oude Nektar ejendom. Den primære fokus ligger på at producere "håndlavede" Cabernet Sauvignon vine fra ejendommens egne vinmarker. Jonkershoek Valley har historisk været kendt som et af de bedste områder for Cabernet i Stellenbosch.

Selvom der er mange vingårde der producerer Cabernet i Sydafrika, er det meget få, der betragter det som et speciale. Men det gør netop José Condé.

Alle vinene er "håndlavede" vine, der kun produceres i meget små mængder. Vingårdens samlede produktion ligger normalt kun på omkring 6.000 kasser. Alle Stark-Condé vinene tappes uden filtrering af nogen art, hvorfor et meget højt indhold af aromastoffer er bevaret i vinene.

José producerer tre serier af vine.

Three Pines serien Disse vine er enkeltmarksvine, produceret på Cabernet Sauvignon og Syrah fra en helt unik højt beliggende vinmark. Rig og helt ren frugtaromaer med en elegant tannin, der er karakteristisk for Jonkershoek Valley, hvor druerne dyrkes. Begge vine har i alle årgange fået 90 points eller højere i Wine Spectator.

Stark-Condé serien Disse tætte rødvine er Stark-Condés varialtal blends. Der er tale om klassisk strukturerede vine med fokus på den elegante og bløde frugt, der karakteriserer Jonkershoek Valley. Der produceres overvejende Cabernet Sauvignon på markerne, men også en smule Syrah (ca. 30%). José har to år i træk fået kåret sin Cabernet Sauvignon som Sydafrikas bedste.
 
Pepin Condé serien Pepin vinene er en lille serie af "non-estate wines". De skal ikke opfattes som 2. vine, da der er tale om druer, der er specielt udvalgte fra marker, der udelukkende dyrkes for at indgå i Pepin-serien. Blot ligger markerne udenfor Stark-Condés "zone", og de druetyper José har udvalgt til at indgå i Pepin, findes ikke i Stark-Condés egen zone.
 

Yderligere information

Type: Rødvin
Land: Sydafrika
Område: Stellenbosch
Størrelse i CL: 75
Årgang: 2014
Druesorter: 85% Cabernet Sauvignon, 6% Petit Verdot 4% Malbec, 3% Merlot og 2% Cabernet Franc.
Alkohol %: 14,5
Lagret på egefad: Ja i 18-22 måneder på 300 l. franske egefade, hvoraf 30% er helt nye franske fade.
Drikketemperatur: 16-18 grader
Holdbarhed: Op til 8 år fra høståret